V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport in šah

3 januarja 2022 Šport


Nogometaši Mure, ki so imeli v nedeljo zvečer skupno večerjo, so danes tudi uradno začeli s pripravami na spomladanski del sezone. Trenerska zasedba je znana, prvi trener bo Damir Čontala, njegova pomočnika bosta Milan Andjelković in Andrej Kvas, trener vratarjev ostaja Aleš Luk, za telesno pripravljenost pa bo še naprej skrbel Dejan Novak. Med 29 igralci Murine zasedbe, ki so danes začeli priprave, ni več Marka Brkića in Staniše Mandića, na katere klub v prihodnje ne računa več, na posojo pa odhaja Azur Mahmić.

Še vedno so na začetku koledarskega leta aktualne ankete o najboljših nogometaših v letu 2021. Športni dnevnik Ekipa je za igralca leta v prvi slovenski ligi Telemach izbral Žana Karničnika, med slovenskimi trenerji pa je dobil največ glasov Ante Šimundža, oba iz soboške Mure.

Pri 10-kratnih bolgarskih prvakih Ludogorcu v Bolgariji pa so danes tudi prvič uradno objavili, da bo njihov trener v nadaljevanju sezone nekdanji strateg Mure Ante Šimundža, med pomočniki pa bo tudi Damjan Ošlaj, ki je prav tako zapustil soboško Muro. Uradno predstavitev Šimundže in njegovih sodelavcev bo Lugodorec predstavil na novinarski konferenci v nedeljo 9. januarja.

Šahovsko društvo Pomgrad iz Murske Sobote, drugi najboljši šahovski klub leta 2021 po rezultatih v vseh šahovskih kategorijah, je objavil tudi lestvico najboljših šahistov po 16 hitropoteznih turnirjih v letu 2021. Šesto leto zapored je zmagal Denis Gjuran, drugi je bil Boris Kovač, tretji Martin Mohar, četrti Danilo Hari in peti Jože Gruškovnjak. Prvi letošnji hitropotezni šahovski turnir v Murski Soboti bo v torek 4.januarja ob 18. v društvenih prostorih kluba v Murski Soboti.