V etru
Domača plošča
Domov

Šport in šah

6 januarja 2022 Šport


V prvi odbojkarski tekmi  na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev  na evropsko  v mesecu juliju, ki poteka v Mariboru je reprezentanca Slovenije U – 18,  s tremi  pomurskimi odbojkarji,  premagala Hrvaško s 3:0 v nizih na 13 in dvakrat na 15. Za slovensko reprezentanco pod taktirko selektorja  Iztoka Kšele je k zmagi proti Hrvaški dosegel štiri točke Urban Rajnar, v kadru reprezentance sta še Vid Suhadolnik in Nik Legen, igralca Panvite Pomgrada, ki sta  na posoji pri članu prve B slovenske odbojkarske  lige  Odbojkarskem klubu Radenci. Na kvalifikacijskem turnirju v Mariboru čakata slovensko reprezentanca še dvoboja proti  Madžarski in proti Avstriji.

V ljutomerski dvorani ŠIC bar bo v soboto med 9. in 23. uro 12. mednarodni turnir v malem nogometu v spomin na Franca Škrinjarja.  Za turnir je prijavljenih kar 24  nogometnih ekip, finale bo v Ljutomeru v soboto zvečer okrog 23. ure. Na turnirju bodo organizatorji nagradili tudi najboljšega igralca, strelca in vratarja turnirja. Prijave za udeležbo na turnirju so že zaključene.

Šahovsko društvo  Pomgrad iz Murske Sobote je pripravilo prvi hitropotezni šahovski turnir v letu 2022.  Zmagal je Denis Gjuran  z 8,5 točkami, drugi je bil Štefan Cigan s točko zaostanka na tretje mesto  se je uvrstil Boris Kovač s 7.točkami, Danilo Hari je zbral pet točk in pol in na petem mestu je Tomislav Gruškovnjak zbral štiri točke in pol.