Domov

Šport in šah

20 maja 2017 Šport


V organizaciji Območnega društva nogometnih trenerjev Lendava je bil v Lendavi izobraževalni seminar za nogometne trenerje.  Predaval je  profesor  Pavel Opasky iz Beograda in sicer o metodiki učenja in načrtovanju športnih treningov.  Predavanja se je udeležilo 45  trenerjev, ki so z zanimanjem spremljali  priznanega nogometnega pedagoga. Med udeleženci seminarja so bili v Lendavi tudi nogometni trenerji iz sosednje Madžarske in Hrvaške in Društva nogometnih trenerjev Murska Sobota.

Karate klub Civitas Puconci je uspešno sodeloval na mednarodnem turnirju v športnem karateju v Novem Sadu.  Med 520. karateisti iz osmih držav so si puconski karateisti priborili dve bronasti medalji. Ela Škalič je zmagala v borbah v kategoriji do 49 kg, Matias Martinuzzi pa je bil tretji v kategoriji do 55 kg.

V Lendavi je bila včeraj zanimiva prijateljska nogometna tekma med reprezentancama županov Slovenije in Avstrije, kjer so bili boljši gostje iz Avstrije, ki so zmagali z rezultatom 3:2. Za Avstrijo so dosegli zadetke: Gerald Handing, Rainer Porics in Bernard Deutsch; za  Slovenijo  sta dosegla zadetka: Janko Kopušar župan Šmartnega ob Paki in Peter Misja župan Podčetrtka. Za slovensko ekipo sta iz sveta ob Muri igrala: Branko Belec župan Križevec in Stanko Gjerkeš podžupan Občine Lendava.

V 25. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je Vipoll v Veržeju dopoldne  premagal  Slovensko Bistrico z rezultatom 1:0. Za Vipol je dosegel edini zadetek Miha Kristofić z avtogolom. Na lestvici vodi Maribor, ki ima 72 točk, Vipoll iz Veržeja ima na šestem mestu 43 točk.

V  11.kolu pomurske lige v malem nogometu na asfaltnih igriščih so bili doseženi naslednji rezultati: Bangladeš Murska Sobota – Lordi Ivanjkovci 4:9, Beltinci – Mura Krog 4:11, Lipovci – Panonska Murska Sobota 4:6 in Pristava – Krim Mala Nedelja 2:9. Na lestvici  vodi Pristava s 27.točkami pred  Lordi iz Ivanjkovec in Krimom iz Male Nedelje, ki sta zbrala po 24 točk.

Na  šahovskem hitropoteznem turnirju v Trnovem je zmagal Marjan Črepan iz Podpeči, ki je zbral  8 točk. Na solidno četrto mesto se je uvrstil Andrej Gyegyek iz Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote s petimi točkami in pol.