V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport in šah

21 maja 2017 Šport


Za aktualnega državnega odbojkarskega prvaka ACH Volley   iz Ljubljane  bo prihodnji dve leti igral na mestu srednjega blokerja 25 letni Uroš Pavlović iz Murske Sobote, ki je nazadnje igral v Avstriji za Posojilnico Dob. Pavlović je z avstrijsko ekipo osvojil dvakrat naslova državnega podprvaka.  Z igranjem odbojke je Uroš Pavlović začel pri soboški Panviti Pomgradu,  v svoji odbojkarski  karieri pa je že igral tudi za slovensko odbojkarsko reprezentanco.

Na mednarodnem nogometnem turnirju igralcev starostne kategorije U – 13  v Murski Soboti  je  med 12. ekipami iz Srbije, Bosne in Hercegovine , Hrvaške in Slovenije zmagal  beograjski Partizan, ki je v finalu premagal ljubljansko Ilirijo z rezultatom 2:1. V tekmi za tretje mesto je Medžimurje iz Čakovca premagalo Koper s 4:0. Mladi nogometaši Mure so tekmo za peto mesto proti Varaždinu izgubili z rezultatom 3:2 in  bili na koncu  šesti. Turniška Planika  je  dvoboj za 11. mesto izgubila  proti Mariboru z rezultatom 4:0 in se uvrstila na 12. mesto.

V finalu  avstrijskega  ženskega nogometnega pokala  je St. Pőlten aktualni stari in novi avstrijski prvak  premagal ekipo Neulengbach z rezultatom 5:0. Najbolje se je odrezala na finalni pokalni tekmi slovenska nogometna reprezentantka Mateja Zver, ki je dosegla dva zadetka,  bila pa je  dvakrat tudi podajalka in igrala vseh 90 minut tekme.

V  predzadnjem kolu 2. slovenske nogometne lige so Brežice premagale Farmtech iz Veržeja z rezultatom 4:1. Edini zadetek za Veržejce je dosegel Luka Vindiš. Na drugo ligaški lestvici  vodi kranjski Triglav, ki si je z 58.točkami  že zagotovil naslov prvaka, Farmtech pa je  na  9.mestu z 18.točkami in se tega mesta ne bo mogel rešiti tudi v zadnjem kolu, ko bo v Veržeju gostoval Ankaran.

V 16. kolu prve slovenske  ženske nogometne lige U – 17  je Teleing GMT Beltinci v Velenju premagal Rudar Škale z rezultatom 7:0. Za Beltinčanke je dosegla kar pet zadetkov Nina Kajzba dva pa je k zmagi prispevala še Sara  Makovec.

V drugi tekmi končnice državnega prvenstva  v namiznem tenisu je ravenski Interdiskont v Novem mestu presenetljivo  premagal aktualno prvakinjo Krko s 5:3 in izenačil rezultat na 1:1. Na drugi tekmi je Mitja Horvat   nekdanji igralec Sobote in Keme za Korošce prispeval dve zmagi. Tretja odločilna tekma za prvaka bo v sredo 24. maja v Novem mestu.

Na mednarodnem tekmovanju v judu v Rimavski Soboti na Slovaškem  so med 497 judoisti iz 12 držav dve medalji osvojili tudi mladi judoisti Kluba borilnih veščin Lendava. Med 11 letniki je v kategoriji do 42 kg bil drugi Rok Mujdrica, Aljoša Marič pa je med 15 letniki  v kategoriji do 55 kg zasedel tretje mesto.

V madžarskem kraju Kaszo so judoisti Kluba borilnih veščin bili kar trikrat med zmagovalci. Prva mesta na Madžarskem so osvojili: Larisa Zver v kategoriji do 52 kg, Mihael Zver v kategoriji do 50 kg in Mitja Fitovec v kategoriji do 60 kg. Drugi mesti sta si  priborila Nikolas Foschini  v kategoriji do  55  kg in Mitja Fitovec do 66 kg. Bronasto medaljo si je na Madžarskem v kategoriji do 55 kg  priboril  Mihael Zver v kategoriji do 55 kg.

Prvi dan ekipnega državnega prvenstva v atletiki, ki poteka  v Celju je med pomurskimi atleti  bil med zmagovalci Nino Celec doma od Grada, ki je član Atletskega kluba Slovenska Bistrica. Celec je v skoku v daljino zmagal s preskočenimi 731.centimetri. Med člani Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote  je  bil Niko Car v skoku s palico s 410 centimetri sedmi in med članicami Veronika Heric v teku na 100 metrov deveta v času 12,47.

Na etapni kolesarski dirki v Idriji je med dečki Luka Jablanovec iz Tropovec, član Kolesarskega kluba Tropovci prvič stal na zmagovalnih stopničkah. V prvi etapi je Jablanovec zmagal, v drugi etapi na 5,8 km dolgi progi pa je bil drugi in pred zadnjo etapo, ki bo danes  potekala po ulicah Idrije vodi s prednostjo petih sekund pred zasledovalci.

V Radečah je bilo posamično   državno prvenstvo v športnem ribolovu  za paraplegike na katerem so sodelovali tudi člani Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote. V sektorju »A« je zmagal Slavko Dunaj s 3,7 kg, drugi pa je bil Silvo Križanič z 2,2 kg ulovljenih rib. V sektorju »C« je zmagal Venčeslav Bezjak z 1,1 kg  in tretji je bil Franc Borovnjak s 670 grami ulovljenih rib.

Na območnem tekmovanju v dvoranskem balinanju v Kamniku je Pomursko društvo za cerebralno paralizo Sonček s I. ekipo v postavi: Bojan Poredoš, Željko Flisar, Darko Gomboc in Lara Tkalec osvojilo 10. mesto, druga pomurska ekipa pa se je uvrstila na 12. mesto.

Na 9. turnirju štajerske kadetske šahovske lige v Mariboru so sodelovali tudi  pomurski šahisti.  Med 9 letniki je bil tretji Jure Kumin iz III. soboške osnovne šole. V starostni kategoriji U – 15 je bil Jaka Kočar drugi in Rene Žižek osmi, oba iz Osnovne šole Tišina.

Na Murskem valu boste popoldne lahko spremljali  v tonskih prispevkih še nekaj utrinkov o 37. mednarodnem Maratonu treh src v Radencih. Slišali boste tudi  odmeve iz slovenskega tabora po ženski nogometni tekmi mladih  med Slovenijo in Rusijo, spremljali smo prvo kolo državne lige, vzhod v vrtnem kegljanju za slepe in slabovidne, spregovorili pa bomo tudi evropskem prvenstvu Chalenge III v hokeju na travi, ki bo od 2. do 5. junija v Lipovcih. Vabljeni v našo družbo tudi po 16.uri.