Domov

Šport in šah

27 maja 2017 Šport


V Pečarovcih je bila sinoči finalna nogometna tekma  v slovenski malonogometni ligi ena kjer je Športno društvo Ribno iz Gorenjske po kazenskih strelih  premagalo Klub malega nogometa Transpak Ključarovci z rezultatom  4:2, v rednem delu po 50 minutah je bil izid 0:0. Za Ribno so dosegli zadetke:  Blaž Ažman,  Boštjan Grašič,  Dejan Tijanić in Rok Grašič; za Transpak Ključarovce sta bila strelca:  Dominik Kosi in Mario Skuhala, žal sta bila pri  kazenskih strelih neuspešna: Alen Brumen in Denis Žigert.  Na turnirju so priznanja kot najboljši strelci dobili: Mario Skuhala iz Transpaka, Boštjan Gaberšek in  Borut Grašič,   oba iz Ribnega, ki so v ligi dosegli po 6 zadetkov.

 

V zadnjem 26. kolu prve slovenske nogometne lige ,vzhod U – 15 je bil v Murski Soboti  pomurski derbi med  Muro in Vipollom iz Veržeja. Zmagali so mladi nogometaši Vipolla iz Veržeja z 2:0, oba zadetka za Vipoll  je dosegel Vito Štrakl, ki je z 18.zadetki tudi šesti strelec v ligi. Naslov prvaka je osvojil Maribor z 78. točkami ,  Vipoll je na šestem mestu zbral 46 točk, Mura na 7, mestu pa ima 35 točk med 14. ekipami.

Na kegljišču v Radencih je bilo pomursko upokojensko  prvenstvo v steznem kegljanju, kjer so zmagali upokojenci  Lendave s 1066 podrtimi keglji pred Gornjo Radgono z 979.timi in Radenci, ki so podrli 936 kegljev. V posamični konkurenci je zmagal Jože Horvat z 290.podrtimi keglji, drugi je bil Zlatko Kuk oba iz Lendave,ki je podrl 283 kegljev. Na tretje mesto se je uvrstil Ivan Lisjak iz Gornje Radgone, ki je podrl 264 kegljev.  Zmagovalno društvo upokojencev iz Lendave se je uvrstilo na finale državnega prvenstva v kegljanju.

Na ribniku Marof pri Jurkloštru je bilo tretje kolo državne lige v športnem ribolovu za paraplegike. Moštveno je prvo mesto osvojili Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote v postavi: Slavko Križanič, Slavko Dunaj in Venčeslav Bezjak.  V posamični konkurenci je v »B« sektorju zmagal Slavko Dunaj, ki je imel na tehtanju 8,8 kg ulovljenih rib; v »C« sektorju pa je bil zmagovalec Franc Borovnjak z 9,2 kg ulovljenih rib.

V 19.kolu Dolinske lige v malem nogometu za veterane so vodilni Ižakovci premagali Črenšovce s 3:0, druga na lestvici Torcida iz Lakoša je premagala Meteor iz Melinec s 6:0 tretji Aluvar Gančani pa je utrpel poraz od Beltinec z rezultatom  6:4.

V  16.kolo moravskotopliške lige v malem nogometu so vodilni Filovci premagali Sebeborce s 3:1, drugi Noršinci so bili boljši od Ivanec s 4:2 tretja Vučja gomila pa je utrpela poraz proti Strehovcem s 3:1.

Na petem hitropoteznem šahovskem turnirju v organizaciji Šahovskega kluba Branik je v Mariboru sodelovalo  21 šahistov.  Na prvo mesto se je uvrstil Dušan Vukmirović iz Frama, ki je zbral 7 točk in pol. V ženski konkurenci je bila najboljša in tretja v absolutni konkurenci Lea Števanec iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba s šestimi točkami in pol. Pomurski šahisti bodo jutri ob 9. zbrani v gasilskem domu v Dokležovju na predzadnjem letošnjem konec tedenskem šahovskem turnirju.