V etru
Preteklih 24 - OKC poroča v živo
Domov

Šport in šah

28 maja 2017 Šport


Na strelišču v Rakičanu poteka meddržavni dvoboj v streljanju na glinaste golobe med Slovenijo in Hrvaško in sočasno tudi tekma za slovenski pokal.  Po prvem dnevu in opravljenih treh tekmovalnih serijah vodijo strelci iz Hrvaške, ki jih vodi olimpijski prvak iz Brazilije Josip  Glasnović. »A« reprezentanca Hrvaške vodi proti »A« reprezentanci Slovenije z 211:195,  »B« reprezentanca vodi proti  Sloveniji z 201:197 in med mladinci je po prvem dnevu Hrvaška boljša od Slovenije s 181:175 zadetkov. V posamični konkurenci vodi Josip Glasnovič iz Hrvaške z 71.zadetki, Na solidnem tretjem mestu je  v slovenskem pokalu Milan Svetec iz Gornje Radgone z 69. zadetki. Med mladinci je drugi v dvoboju in prvi v slovenskem pokalu Rene Maček z 61. zadetki. Danes imajo strelci v Rakičanu na programu še dve seriji.

V nemškem mestu Regensburg je na mednarodni tekmi v hitrostnem rolanju Tadeja Donko iz Lendave, članica Roler kluba Ljubljana   v polmaratonu na 21 km dolgi progi med 18. tekmovalkami zasedla odlično drugo mesto.

Na 56.  Baumgartnerjevem pasu v judu so v Mariboru bili med 72 judoisti iz štirih držav   uspešni  tudi  pomurski judoisti. Med člani je v kategoriji do 81 kg zmagal Grega Novak, tretji pa je bil Tilen Jaušovec. V kategoriji do 90 kg je bil drugi Narcej Lackovič, med članicami je bila v kategoriji do 63 kg druga Barbara Halas vsi iz Partizana Ljutomer.  Med mlajšimi dečki je zmagal Alen Kovač, med mlajšimi deklicami  sta bili zmagovalki v svojih kategorijah Neli Nedeljko in Lela Mazouzi, druga je bila Valentina Pozderec in tretja Danaja Nedeljko vsi iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci.

Na 17. mednarodnem atletskem mitingu v Slovenski Bistrici za Stepinškov memorial so tekmovali tudi pomurski atleti. Med člani iz  Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote je bila v teku na 400 metrov četrta Anja Banko v času 55,32 in peta Sabina Kopun v teku na 200 metrov v času 25,72. V skoku v daljino je bil Nino Celec od  Grada član Atletskega kluba Slovenska Bistrica kot najboljši slovenski skakalec četrti s  preskočenimi 744.centimetri.

Združenje atletskih sodnikov Murska Sobota  je v soboški Fazaneriji, ob teniških igriščih , pripravilo 16. Soboški tek, ki se je tudi letos točkoval za pomurski pokal v rekreativnih tekih.  Med člani je  na 8 km dolgi progi zmagal Dejan Preindl iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci, drugi je bil Dejan Dovjak  iz Planinskega društva Gore v Podčetrtku in tretji Endre Gőnter iz Tekaške sekcije Radenske. Med članicami je na 6 km dolgi progi   zmagala Andreja Gorčan  pred Katarino Sočič obe iz soboške Panvite tretja pa je bila Jožefa Antolič s Ptuja.

V Murski Soboti je bil drugi državni TOP turnir v namiznem tenisu za kadete in kadetinje. Med kadeti  se  je v drugi skupini uvrstil na drugo mesto Jure Smodiš iz puconske Keme. Med kadetinjami  je bila  v prvi skupini Ana Kovačec iz Keme peta, v drugi skupini je bila Blažka Harkai iz Keme  druga in Tjaša Dervarič iz Namiznoteniškega kluba Sobota osma.

V zadnjem kolu 2. slovenske nogometne lige je Farmtech v Veržeju premagal Ankaran z rezultatom 4:0. Za Farmtech so dosegli zadetke: Bian Paul Šauperl, Dejan Vokić, Tadej Čuk in Amir Dervišević.

V prvi slovenski ženski nogometni ligi U – 17 je v predzadnjem kolu  ravenski Fužinar premagal Teleing GMT Beltinci z 2:0, kar je prvi poraz Beltinčank, ki pa so si kljub temu že zagotovile naslov državnih prvakinj.

V zadnjem kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige vzhod je Mura v Murski Soboti premagala ptujsko Dravo z rezultatom 2:1, Jarenina pa je bila boljša od  Vipolla iz Veržeja s 5:1. Kadeti Drave pa so bili v Murski Soboti boljši od Mure s 3:1, Vipoll iz Veržeja pa je v gosteh premagal Jarenino z rezultatom 6:2. Na skupini lestvici vodi Mura s 117.točkami,ki se je uvrstila v prvo slovensko mladinsko in kadetsko nogometno ligo, Vipoll iz Veržeja pa je se je uvrstil na tretje mesto, zbral je 88 točk.

Preglejmo sobotne rezultate v nižjih nogometnih ligah:  Radenska Slatina – Hodoš 1:1,  Apače – veterani Mure 3:2,  Lipa – Roma  3:3, Rotunda Selo – Pušča 11:0,  Črenšovci – Kobilje 7:0 in Olimpija Dolga vas – veterani Nafte 4:2.

V Moravskih Toplicah  na igrišču Golf Livade so Območna obrtna zbornica Murska Sobota, Pomurska gospodarska zbornica in Golf klub Moravske Toplice  pripravili  15. državno prvenstvo obrtnikov in podjetnikov  v golfu  za leto 2017. Med   25 tekmovalci je postal obrtniško podjetniški prvak  za leto 2017 Borut Benko iz Območne obrtne zbornice Murska Sobota. Moštveno je zmagala ekipa Beton Vrtačnik iz Velenja, druga je bila Območna obrtna zbornica Murska Sobota v postavi: Ernest Bransberger, Damir Banfi in Borut Benko in tretja ekipa Union Hoteli Ljubljana. Posamično sta v bruto točkah zmagala: Borut Benko in Marta Šbüll iz ekipe Union Hoteli Ljubljana. V neto točkah so  zmagali: Viljem Gerečnik iz Slovenske Bistrice, Ivo Cifer iz Term 3000 in Natalija Strmecki s Ptuja. Najdaljši udarec je imel Anton Kampuš iz radgonskega Tokama z 251. metri.

Na prvem mladinskem šahovskem turnirju »Dan mladosti« je na Petanjcih med 25.šahisti zmagala Nika Kralj s Ptuja s sedmimi točkami, med pomurskimi šahisti je bil Martin Mohar iz Gornje Radgone tretji, Maj Pintarič peti in  šesti Nejc Hanc oba iz Radenske Pomgrada iz Murske Sobote   s 4,5 točkami in pol.