V etru
Informacije - Vreme, ceste, radarske kontrole
Domov

Šport in šah

29 maja 2017 Šport


Na strelišču  v Rakičanu je bil četrti meddržavni dvoboj strelcev Slovenije in Hrvaške  v trapu, ki so ga  v vseh treh konkurencah dobili gostje iz Hrvaške, ki jih je vodil najboljši posameznik, nosilec zlate olimpijske medalje  iz Brazilije  Josip  Glasnović, ki je  zmagal  tudi med  posamezniki.  Med  pomurski strelci je za mladinsko  reprezentanco nastopil  le Rene Maček iz Strelskega društva Štefana Kovača – trap iz Murske Sobote, ki je bil v posamični konkurenci drugi. V Rakičanu je bilo tudi  4. kolo strelskega tekmovanja  za slovenski pokal. Na tej tekmi je zmagal Denis Vatovec iz Vrhnike, ki je bil tudi skupni zmagovalec;  med mladinci je postal  poklani  prvak Rene Maček. Med ostalimi pomurskimi strelci,  v odsotnosti poškodovanega Boštjana Mačka,  je bil v četrtem kolu   peti  Radgončan  Milan Svetec, 17. je bila Jasmina Maček , na 18. mesto se je uvrstil Deni Pojbič in na 19. Karel Pojbič vsi iz soboškega strelskega društva.

Prihodnjo soboto 3.junija bo v Rakičanu 4. kolo   prve strelske državne lige, vzhod.

V mestu Kenese na Madžarskem je najdaljši razdalji triatloncev v ironmau , ki je vseboval 3,8 km plavanja, 180  km kolesarjenja in 42 km teka med triatlonci iz 18 držav v absolutni konkurenci Štefan Buzeti iz Bakovec v času 14 ur 15 minut in 53 sekund zasedel 50. mesto. V svoji starostni kategoriji se  je Štefan Buzeti  na Madžarskem uvrstil na odlično drugo mesto.

Na kolesarski dirki za slovenski pokal v Trsteniku  je na krožni  tri kilometre  dolgi progi  Trstenik – Žablje – Čadovlje  v skupni dolžini 36 km Luka Jablanovec iz Tropovec , član Kolesarskega  kluba Tropovci  med dečki kategorije »A« zasedel drugo mesto. Včeraj  je Luka Jablanovec s trenerjem Slavkom Vukanom sodeloval  še na 30. mednarodni kolesarski dirki za veliko nagrado Velikovca in  med dečki na 48 km  dolgi  progi  prav tako zasedel drugo mesto.

Košarkarski klub Lindau iz Lendave je gostoval z dvema ekipama v Murskem Središču  na Hrvaškem na prireditvi z naslovom »Srečanje generacij«. Člani Lindaua in Murske Središča so  se razšli z neodločenim izidom 68:68, veterani Murskega Središča pa so premagali  Lindau z rezultatom 43:32.

V  17.kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu je vodilni Monošter premagal Tromejnik iz Kuzme z rezultatom 7:3, drugi na lestvici Večeslavci so bili boljši od Gornjih Slaveč z 11:1 tretja Slovenska vés je bila prosta, v preostalem srečanju pa so Gornji Petrovci premagali Grad s 3:0.

Na 9. mednarodnem konec tedenskem šahovskem turnirju v Dokležovju je med 41. šahisti iz Madžarske, Avstrije in Slovenije zmagal Tomislav Gruškovnjak s 7.točkami in pol, drugi je bil Boris Kovač s pol točke zaostanka na tretje mesto se je uvrstil Matej Titan, četrti je bil Denis Gjuran oba s šestimi točkami in pol  in peti Jože Gruškovnjak oba s šestimi točkami, vsi pa so člani Šahovskega društva Radenska Pomgrad.