Domov

Šport in šah

30 maja 2017 Šport


Na  kolesarski dirki Grand prix Szekszard  na Madžarskem, dirka se je točkovala tudi za evropski pokal , je med 83. kolesarji iz 11 držav ,ki so v treh etapah prekolesarili 237 km  sodeloval tudi  Primož Obal doma s Pertoče, nekdanji član Teama Turbo Tropovci , ki zdaj tekmuje za Kolesarski  klub  Meblojogi Kult Solkan iz Nove Gorice.  Primož Obal se je najbolje uvrstil v drugi etapi na 130 km dolgi progi, kjer je bil deveti, ob koncu se  je po treh etapah uvrstil  na 10. mesto; za zmagovalcem Italijanom Taglianijem Filippom je zaostal le 56 sekund.   Prihodnji teden v petek 2. junija bo Obal sodeloval tudi na državnem kriteriju v Medvodah.

V Gelenhazi na Madžarskem je bilo na programu tretje kolo mednarodne strelske lige z malokalibrsko puško v kateri sodeluje osem ekip iz Madžarske in Slovenije. Moštveno je zmagala Nagykanizsa iz Madžarske , drugo je bilo Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika, tretji petišovski Coal, peti je bil Rudar iz Presike in šesto Športno strelsko društvo Murska Sobota. V posamični konkurenci je  zmagal Otto Varga iz Nagykanizse med pomurski strelci je bil Toni Križanič član Rudarja iz Presike četrti, Erika Pőlőskeine iz Coala šesta, Jože Babič sedmi, Franc Car oba iz Dobrovnika  osmi in Igor Makari iz Murske Sobote  deseti.  Četrto kole mednarodne strelske lige  z malokalibrsko puško bo na programu v nedeljo 4. junija ob 9.uri v Presiki.

 

V povratni  kvalifikacijski košarkarski tekmi za uvrstitev v prvo slovensko ligo U – 15 je v Murski Soboti Radenska Creativ premagala Košarkarski klub Sani iz Slovenske Bistrice z rezultatom 43:41. Za soboške košarkarje sta zadela največ točk: Lovro Rep 14 in Filip Horvat 11 točk, za goste pa Luka Filipič zadel 14 točk.  Ker so prvo kvalifikacijsko tekmo  gostje iz Slovenske Bistrice zmagali z izdatnejšo razliko so se uvrstili v prvo slovensko ligo, soboški mladi košarkarji pa bodo igrali v 2. slovenski ligi.

Športno društvo Cven  in Športna zveza Ljutomer sta na Cvenu družno pripravila  4. nočni turnir v namiznem tenisu. Med mlajšimi učenkami je zmagal Luka Šantavec iz Murske Sobote, drugi je bil Blaž Štottl s Cvena in tretja je bila Sara Marinič iz ljutomerskega Partizana. Med starejšimi učenci je zmagal Rok Kapun, druga je bila Dajana Gošnjak Stojko oba iz ljutomerskega Partizana in tretji Nejc Škerjanec s Cvena. V članski konkurenci je zmagal Silvo Slaček iz Maribora, drugi je bil Damir Fitovec iz Male Nedelje in tretji Darko Fijavž iz ljutomerskega Partizana.

V 19.kolu prve puconske medobčinske lige v malem nogometu so vodilni Puževci  premagali Strukovce z rezultatom  9:2, druga na lestvici Breza iz Brezovec je  v gosteh premagala Lemerje  s 4:2, tretji Košarovci pa so bili boljši o Mačkovec z 9:3. V drugi puconski ligi pa je vodilni Izvir iz Gorice premagal Skakovce z 8:3, drugi Zenkovci so  v gosteh premagali   Poznanovce s 5:4 tretji na lestvici Radovci pa so igrali z Dankovci 3:3.

Na 4. memorialnem šahovskem turnirju  v spomin na Vesno Rožič je na Igu med 128. šahisti v absolutni konkurenci zmagal Jure Borišek iz Maribora, ki je zbral 8 točk. Na  20. mesto se je uvrstil Barbara Skuhala in na 23. mesto Luka Skuhala  oba iz Radenske Pomgrada  s šestimi točkami. Med članicami je bila zmagovalka Barbara Skuhala in med mladinci do 20 let starosti se je uvrstil na prvo mesto Luka Skuhala.