Domov

Šport in šah

29 januarja 2017 Šport


Na mednarodnem atletskem mitingu v dvorani sta v Budimpešti  med 250 atleti nastopila dva pomurska tekmovalca. V teku na 200 metrov je med članicami bila druga Anja Benko iz Atletskega kluba Panvita. V veteranski kategoriji je v teku na 800 metrov zmagal Zdravko Mauko – Magi iz Športnega društva Radenci, ki je v svoji starostni kategoriji dosegel državni rekord v času 2:36,97.

Na prvem zimskem krosu v Mariboru so nastopili tudi pomurski atleti. V »A« skupini je na 6000 metrov dolgi progi bil Aleš Zver iz Odranec tretji, V »B« skupini med člani je zmagal Dejan Preindl, v »C« skupini članov pa je bil tretji Goran Špilak oba iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci , ki je bila tudi moštvena zmagovalka. V mlajših kategorijah je  na 2000 metrov dolgi progi v kategoriji U 16 zmagal Maj Janža,  med mlajšimi mladinkami je bila Zala Janža na 3000 metrov dolgi progi druga, med 12  letniki pa je bil Tvit Trajbarič drugi in Klara Janža, vsi iz Atletskega kluba Panvita,  tretja.

Na drugem  državnem članskem namiznoteniškem turnirju je v Murski Soboti v prvi skupini zmagal Deni Kožul iz Logatca, ki zdaj igra  za italijansko  prvoligaško ekipo Apuania Carrara, drugi je bil Mitja Horvat iz Puconec, zdaj član ravenskega Interdiskonta na tretje mesto  se je uvrstil Črt Lovro Grm Urbančič iz Olimpije. V drugi skupini je zmagal Peter Hribar iz novomeške Krke, drugi je bil Matevž Črepnjak iz Maribora in tretji Damjan Zelko iz Sobote. V 3. skupini je zmagal Andraž Avbelj iz Mengša, tretji  je bil Luka Norčič iz puconske Keme. V ženski konkurenci je v prvi skupini zmagal Ana Tofant iz Mengša, v drugi je zmagala Aleksandra Vovk iz Logatca  med pomurskimi igralkami je bila Staša Matis iz Keme četrta.

V  hrvaško slovenski ligi v dvoranskem hokeju so v Zelingi igralke Moravskih Toplic dvakrat zmagale: V prvi tekmi so bile Moravske Toplice boljše od Trešnjevke z 9:0. Za Moravske Toplice so dosegle po tri zadetke: Petera Dervarič, Tjaša Vrečič in Sanja Kropec. V drugi tekmi so bile Moravke Toplice boljše še od II. ekipe zagrebške Mladosti s 5:0. Za Moravske Toplice so bile strelke zadetkov: Tjaša Vrečič in Sanja Kropec  po dva ter Petra Dervarič enega.

Izjemen uspeh so dosegli včeraj pomurski kegljači, ki so v  vseh štirih dvobojih  v državnih ligah zmagali. V 12. kolu prve »B« slovenske lige je Radenska premagala Korotan s Prevalj z 8:0. Največ kegljev za Radensko so podrli:  Robert Rožanc 589, Miko Steržaj 583 in Milan Kovačič 582 kegljev. V 3. slovenski ligi, vzhod je II. ekipa Radenske premagala II. ekipo Slovenskih Konjic s 5:3, kar je njihova  prva zmaga v ligi. Za Radensko so največ kegljev podrli: Dušan Pohovnikar 554, Franc Šebjanič 537 in Dušan Pirc 529 kegljev.V 12. kolu prve »B« slovenske kegljaške lige za članice  je bila Radenska boljša od Ceršaka s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrle:  Sonja Tibaut 547, Cvetka Štiberc 545 in Vlasta Hojnik 538 kegljev.  V 9. kolu 2. vzhodne slovenske kegljaške lige za članice je Nafta iz Lendave  premagala Fužinarja s 6:2. Za Nafto so največ kegljev podrle:  Vida Kovač 525, Cilka Ščap 524 in Gabrijela Kolar Donko 516 kegljev.

V  16.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je sinoči kranjski Triglav  v Murski Soboti premagal Panvito Pomgrad s 3:0. Soboške odbojkarje je med tednom zapustil Vladan Djordjević,  za Panvito Pomgrad  so zadeli največ točk: Jakob Rojnik 16, Aljoša Bogožalec 14, Jernej Detela 10 in Gorazd Flisar 7 točk. V 3. slovenski ligi vzhod je Slovenska Bistrica premagala Radence s 3:2.

V ženski konkurenci prve slovenske lige je Kema že v petek v Murski Soboti premagala Luko Koper s 3:2. V vzhodni drugi slovenski ligi je II. ekipa Nove kreditne banke Maribor  premagala Ljutomerčanke s 3:1. V 3. slovenski ligi vzhod za članice  so pomurske ekipe igralke takole: Kema II –  Formis 1:3, Ljubno – Murania Lendava 3:0 in Radlje ob Dravi – Murska Sobota 0:3.

V Zalaegerszegu je bilo tridnevno tekmovanje v mednarodni strelski First ligi  z zračno pištolo. V 4. kolu je  med osmimi ekipami iz  Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije je moštveno zmagalo strelsko društvo Ptuj. Posamično je zmagal Kevin Venta iz Ormoža, med pomurskimi strelci  je bil Avgust Horvat 19. in Štefan Balaško 20.ti oba iz Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča.

Prvi dan mednarodnega nogometnega turnirja v Odrancih  je v kategoriji U – 7 zmagala Planika iz Turnišča pred Teleingom GMT Beltinci, tretji je bil Lušt Beltinci in četrta Čentiba. Najboljši igralec je bil v tej kategoriji Teo Varga  iz turniške  Planike. Med 9 letniki so zmagali Odranci pred Bistrico, puconsko Kemo in Aquao Ižakovci. Najboljši igralec je bil Miha Matjašec iz Odranec.

V 10. kolu pomurske košarkarske lige je Sistemorg v Beltincih premagal lendavski Lindau z 92:64, tekma med Košarkarskim društvom Nona iz Murske Sobote in Prleškim študentskim klubom Ljutomer pa je bila preložena.

Na  22. mednarodnem šahovskem turnirju v Novi Gorici kjer sodeluje 95 šahistov.  V  3. kolu  je Jaka Meglič premagal  Alana Jelinija iz Italije, kar je njegova druga točka,  Hana Nemec, oba sta člana Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote,   pa je izgubila proti  Blažu Debevcu iz Komende in ostaja pri eni točki.