Domov

Šport in šah

2 junija 2017 Šport


Igralke Ženskega nogometnega kuba  Teleing GMT Beltinci  so včeraj v Kopru, na finalni tekmi za pokal Nogometne zveze Slovenije, premagale ekipo Rudarja/Škale iz Velenja z rezultatom 6:0 in  tako  sedmič osvojile naslov slovenskih pokalnih prvakinj. Za Beltinčanke, pod taktirko trenerke Nuše Ladinek,  je dosegla kar tri zadetke Tjaša Tibaut, po enega pa so k zmagi prispevale še: Monika Conjar, Nikoleta Nikolić iz Anja Prša iz 11 metrovke. Na poti do finala so Prekmurke v polfinalu v Ljubljani premagale tudi letošnje državne prvakinje nogometašice Olimpije z rezultatom 3:0.

V Murski Soboti je bila  včeraj 21.skupščina Športne zveze Murska Sobota kjer  je sodelovalo 25 delegatov od 49. članic  zveze. Delegati so ugodno ocenili delo športne zveze v  minulem letu, v razpravi pa so opozorili na vse večje stroške dvoran za športne klube, ki jih bo v prihodnje zelo težko  obvladovati z dosedanjimi sredstvi. Na skupščini je predsednik športne zveze Andrej Gomboši podelil  štiri plakete  dolgoletnim športnim delavcem za delo na področju športa,  ki so jih dobili: Janez Pugelj za delo v športni dejavnosti upokojencev, Dušan Ulaga za  prispevek pri razvoju košarke, Karolina Dravec za  aktivno delo pri športni rekreaciji upokojenk in Marjan Sukič za  športne uspehe z učenci na Osnovni šoli III in IV v Murski Soboti.

 

Na prvem letošnjem odprtem   teniškem turnirju v Murski Soboti je med 20. igralci  zmagal  David Otopal iz Kuzme, ki je v finalu premagal  Tomislava Vido iz Lendave z rezultatom 9:1. Tretje mesto sta si razdelila Jože Čivre iz Gornjega Lakoša  in Mihael Potočnik iz Rakičana.

Na mednarodnem  turnirju v badmintonu za 9. pokal Čakovca  so med 80 igralci iz treh držav igrali tudi mladi člani Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave. Najbolje se je med Lendavčani uvrstila Vid Lebar, ki je bil   Lovrom Matovino iz Hrvaške  zmagal v dvojicah med 11 letniki. V ženski konkurenci  sta  se Tija Horvat s Kajo Litrop   v igri dvojic uvrstili na drugo mesto,  Kaja Litrop pa je bila v posamični konkurenci tretja.

V 21.kolu prve radgonske medobčinske lige v malem nogometu  so vodilne Lomanoše premagale  Sirjake iz Gornje Radgone  s 6:4, druga na lestvici Tiha voda iz Gornje Radgone je bila boljša od Očeslavec s 4:2 tretji Bar Golob iz Lokavca  pa je igral 3:3 proti Kapeli.  V drugi ligi so vodilni Črešnjevci premagali Center iz Segovec s 3:0, drugi Stavešinci so bili boljši od  Porkysa iz Žepovec z 8:1, tretji na lestivici Stari Hrast iz Zgornjega Konjišča pa je  premagal Negovo s 5:3. V zadnjem kolu tretje radgonske lige je prvakinja lige Plitvica premagala  tretjo na lestvici Hrastje Moto s 7:1, druge Lešane  pa so bile boljše od Neja bara  iz Lomanoš z 9:4.

Na majskem hitropoteznem šahovskem turnirju v Kočevju je zmagal Igor Mastek iz Šahovskega društva Kočevje, na četrto mesto pa se je uvrstila Maja Vučko  doma iz Ižakovec ,ki zdaj tekmuje za Šahovski klub Kočevje.