Domov

Šport in šah

3 junija 2017 Šport


V Lipovcih in v Predanovcih se je včeraj začelo štiri dnevno  moštveno evropsko  prvenstvu Chalenge III in IV v hokeju na travi.

Prvi dan prvenstva so imeli v skupini C – 3 več uspeha slovenski prvaki Lipovci, ki so premagali ekipo Baltic Champus iz Litve z 2:0. Oba zadetka za Lipovce je dosegel  Martin Mesarič, dve minuti pred koncem tekme pa je  lipovski vratar Jernej Vučko  pri izidu 1:0 ubranil sedemmetrovko. Danes  ob 16.45  igrajo Lipovci proti  ekipi Olcote iz Madžarske.

V skupini evropskega prvenstva C – 4  so slovenski hokejski  podprvaki igralci Triglava v Predanovcih izgubili proti  Floriani Young Stars iz Malte z rezultatom 2:1. Edini zadetek za Triglav je dosegel  predanovski kapetan Tadej Mikola.  Triglav bo danes zvečer ob 18.uri v Predanovcih igral drugo tekmo proti  ekipi  Start Berdyscev iz Ukrajine.

 

Na mednarodnem  nočnem atletskem mitingu v Čakovcu so bili uspešni tudi tekmovalci Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote. Med članicami je v teku na 800 metrov bila četrta z osebnim rekordom  2:18,23 Urška Martinec. V teku na 200 metrov med članicami je bila Ria Grof v času  26,17 sedma in med kadetinjami v teku na 100 metrov v času 12,81 šesta.  Osebni rekord v teku na 60 metrov med pionirkami je tekla v času 8,78  Zala Matjašec kar je bilo dovolj za peto mesto.

Selektor slovenske ženske nogometne reprezentance Damir Rob je za ponedeljek 5.junija na Brdu sklical 18 članic, ki bodo v naslednjem tednu odigrale dve prijateljski tekmi z Albanijo.  Med izbrankami selektorja so tudi igralke Ženskega Nogometnega kluba Teleing GMT iz Beltinec: Zala Meršnik, Manja Rogan, Špela Rozmarič, Špela Kobl, Tjaša Tibaut in Sara Makovec. Med igralkami na čakanju pa je še: Anja Prša. Prvo prijateljsko tekmo v proti Albaniji bo Slovenija igrala v torek 6. junija v Albasanu , povratno pa v petek 9. junija v Tirani.

V Malinski na otoku Krku je na 8. mednarodnem turnirju v športnem karateju  med 577 tekmovalci iz treh držav tekmoval tudi Kristjan Klemenčič iz Karate kluba Gornja Radgona.  Klemenčič je tekmoval v dveh kategorijah, v starostni skupini 16 do 17 let je zasedel prvo mesto,  v skupini  od 14 do 15 let starosti pa se je uvrstil na tretje mesto.

Lendavski igralci badmintona  so sodelovali na mednarodnem tekmovanju mladih igralcev v nemškem Friederschafnu.  Iva Koša je v  starostni kategoriji U – 11 bila z Nemko Maro Hafner druga v dvojicah in posamično peta. Med dečki je Nikita Pešehonov bil prav tako peti. V starostni kategoriji U – 13 je bila  v dvojicah Nika Bedič z Nemko Liso Mőrschel tretja in  posamično  peta.

V  24.kolu Ravenske lige v malem nogometu na Tišini  je novi prvak lige Mister baby iz Gederovec igral 0:0 proti Kučnici iz Korovec. Drugi na lestvici Černelavci  so igrali 3:3 v krajevnem derbiju proti Vivatu, tretji na lestvici Borejci pa bodo dobili tekmo s 3:0 ker gostov iz Satahovec ni bilo na tekmo.

Na 14. hitropoteznem šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam z 10.točkami, drugi na turnirju Dare Dvanajšček je zbral 7 točk in pol in tretji Jurij Ojsteršek 6 točk.