Domov

Šport in šah

5 junija 2017 Šport


V evropskem moštvenem prvenstvu  v hokeju na travi  Chalenge IV so slovenski  podprvaki prvaki igralci predanovskega kluba Triglava v zadnji tekmi premagali Napeos Apollon iz Grčije z rezultatom 3:1. Vse tri zadetke za Triglav je dosegel Nejc Potokar. V tej kakovostni skupini je tako predanovski Triglav pristal na petem mestu, kar je manj kot so v Predanovcih pričakovali pred prvenstvom. Kako se bo razpletlo v Lipovcih na evropskem moštvenem prvenstvu Chalenge III, kjer so Lipovci v zadnji tekmi predtekmovanja  še tretjič zmagali in to proti  danski ekipi Soerbymagle s 4:1. Za  Lipovce  je dvakrat zadel Uroš Stanko po enkrat pa Martin Mesarič in Alen Pivar. Kako se je razpletlo na  današnji tekmi med Lipovci in  Nacko iz Švedske bomo poročali jutri.

Na mednarodni kolesarski dirki za pokal Čakovca so bili uspešni štirje pomurski kolesarji. V tekmovalni kategorji »Elite« je osvojil prvo mesto Žiga Horvat iz Dankovec, zdaj član Adria Mobila v Novem mestu, tretji pa je bil Primož Obal s Pertoče, zdaj član Kolesarskega kluba Meblo Jogi Solkan. Med vaterani je v kategoriji »A« zmagal Gorazd Salavec, v kategoriji B pa je bil drugi Dušan Hajdinjak, oba iz Športnega društva Team turbo Tropovci.

 

V Gabrju pri Ratežu je bila kolesarska dirka za slovenski pokal , kjer je na  24,5 km dolgi progi med dečki v kategoriji A  Luka Jablanovec iz Kolesarskega kluba Tropovci zasedel drugo mesto. Po končani kolesarski dirki mladih so v Gabrju na 39,2 km dolgi progi  imeli državno prvenstvo tudi slovenski policisti. Slavko Vukan  iz Kolesarskega kluba Tropovci  je v kategoriji  do 45 let starosti zasedel tretje mesto.

Na strelišču za malokalibrsko puško v Presiki je bilo  v organizaciji  Strelskega društva Ljutomer,  4. kolo mednarodne in 2. kolo regijske lige v streljanju z malokalibrsko puško. Moštveno je zmagalo Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika pred Nagykanizso iz Madžarske  in Presiko. V posamični konkurenci  je med člani zmagal Viko Bežan pred Jožetom Babičem  oba iz Dobrovnika tretji pa je bil Nagy Gyorgy iz Zalaegerszega. V ženski konkurenci je zmagala: Barbara  Nyiro  iz Gelenhaze pred Brino Stajnko iz Ljutomera in Eriko Poloskeine iz petišovskega Coala.

Odigrano je bilo zadnje kolo v  prvi ženski nogometni ligi  U – 17, kjer so igralke Ženskega  nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci  v gosteh premagale Krim z rezultatom 10:4. Za Beltinčanke so  dosegle zadetke: Sara Makovec 4, Nina Kajzba 2 ter Katja Krenos, Tinkara Frangež, Melisa Žužič in z avtogolom Laura Zaman. Naslov državnih prvakinj  so osvojile igralke Teleinga GMT-eja s 45.točkami pred Fužinarjem s 37.timi in Radomljami s 36.timi. Na lestvici strelk je bila najboljša Ana Milović iz Radomelj z 41.zadetki, druga pa je bila Sara Makovec s 33.zadetki.

V 21.kolu pomurske lige v malem nogometu  je vodilno Trnje bilo boljše od Nemčavec s 3:0, drugi na lestvici Teleing Razkrižje  je premagal Kamence  s 6:2, tretja Dolnja Bistrica  je bila boljša od Čarde s 4:0. Še ostali rezultati:  Tešanovci – Old bys Murska Sobota 3:0, Športno rekreacijsko društvo Sobota- Videm 3:0, tekma med Odranci in Meteorjem je bila preložena.

Na 19. šahovskem festivalu veteranov v Polskavi je na šahovskem turnirju sodelovalo kar 120 šahistov. Zmagal je  Leon Mazi iz kranjske ekipe Prevodi dvojka drugi je bil Darko Supančič iz Branika, oba sta zbrala po 7 točk in pol.  Na tretje mesto se je uvrstil Boris Kovač iz Radenske Pomgrada s 7. točkami, med ostalimi pomurskimi šahisti je bil Janko Brunčič iz Ljutomera 14. s šestimi točkami in pol, na 21. mesto pa se je uvrstil Štefan Režonja iz Radenske Pomgrada s 6. točkami.