V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Šport in šah

10 junija 2017 Šport


V  povratni prijateljski meddržavni pripravljalni  ženski nogometni tekmi je v Tirani Albanija premagala Slovenijo z rezultatom 1:0. Albanke so dosegle edini zadetek že v 6. minuti iz 11 metrovke. V slovenski izbrani  vrsti  pod taktirko selektorja Damirja roba  so bile  tudi  štiri igralke iz Pomurja:  Zala Meršnik, Tjaša Tibaut, Špela Kobl in Anja Prša.  Prvo tekmo v Albaniji so Slovenke zmagale z rezultatom 2:0. Letos čaka slovenske nogometašice še začetek kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu in sicer  bo prva tekma 16. septembra z Nemčijo.

Medobčinsko društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije je včeraj v Murski Soboti pripravilo tradicionalno  mednarodno športno srečanje na katerem so v vrtnem kegljanju, lokostrelstvu in v pikadu sodelovali paraplegiki iz Varaždina, Čakovca, Maribora in Murske Sobote. V lokostrelstvu je med člani bil drugi Anton Simonič in tretji Jožef Franc , med članicami pa je bila druga Jožica Krč in Marija Ciglar vsi iz soboškega društva. V vrtnem kegljanju je bil med člani drugi Slavko Dunaj, v ženski konkurenci pa je zmagala Marta Janežič oba iz Murske Sobote.  V pikadu je med člani zmagal Dušan Slana, drugi je bil Andrej Gorza, med članicami pa je bila druga Manuela Ferbežar oba iz soboškega društva paraplegikov.

Na državnem prvenstvu v badmintonu za mlade igralce v starostnih kategorijah U – 13 in U – 17 so se  v Ljubljani odlično odrezali tudi člani Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave. Med dečki  U – 13 sta v dvojicah v zmagala: Dorian Hranilović in Anel Hac Győrkőš. Na tretje mesto sta se uvrstila: Luka Gavrilović in David Gabor. V posamični konkurenci je postal državni podprvak Anel Hac Győrkőš. Med dekleti je  bila Nika Bedič s soigralko Mio Bratkovič  tretja. Bronasto medaljo s tretjim mestom  sta si priborila v mešanih dvojicah tudi  Nika Bedič in Dorian Hranilović.

 

V Kopru na finalu državnega prvenstva osnovnih šol v judu so bili uspešni tudi pomurski šolarji. Najbolje se je v ženski konkurenci odrezala Sara Vrbančič iz Osnovne šole Ivana Cankarja, ki je osvojila naslov državnega prvakinje,  druga je bila med učenkami Diana Šterman iz Veržeja na tretje mesto v svoji kategoriji  pa se je uvrstila Tamara Ferencek iz Kobilja. V moški konkurenci je Blaž Küplen iz Osnovne šole I Murska Sobota zasedel drugo mesto. Na tretja mesta v svojih težnostnih kategorijah pa so se v svojih kategorijah uvrstili: Gabrijel Zadravec iz Beltinec ter  Miha Rudolf in Niko Kuzma   oba iz Veržeja.

Na lokostrelskem državnem prvenstvu za osnovne in srednje šole  v kraju Gradac pri Metliki  so med 205. učenci iz osnovnih in srednjih šol  bili med dobitniki medalj tudi pomurski lokostrelci. Med učenkami osnovnih šol  je  postala  prvakinja  z ukrivljenim lokom   Eva Ivanič iz Bakovec, tretji med učenci  pa je bil  z golim lokom Luka Žalig iz Dvojezične osnovne šole Lendava.  Moštveno se je Dvojezična osnovna šola Lendava uvrstila na peto mesto. Med srednješolci je s sestavljenim   lokom postala državna prvakinja Iva  Ivanič iz  Gimnazija Franca Miklošiča iz Ljutomera.

Mladi radgonski nogometaši so v prvem kolu  povratnih kvalifikacijskih tekem za uvrstitev v drugo slovensko mladinsko in kadetsko ligo vzhod  utrpeli dva poraza. Kadeti so v Gornji Radgoni izgubili proti Šmartnemu 1928 z rezultatom 2:1, mladinci pa so bili poraženi z rezultatom 3:2 in tako so se v drugo kolo kvalifikacij uvrstili nogometaši Šmartnega.

V delavsko športnih igrah v Občini Lendava je bilo tekmovanje v športnem ribolovu. Moštveno je zmagala Policijska postaja Lendava  pred Medobčinskim društvom invalidom in ekipo Ranč Gaberje.  Posamično  je zmagal Dejan Kranjec iz Policijske postaje s 7,7 kg ulovljenih rib, drugi je bil Ivan Oletič iz Ranča Gaberje z 2,9 kg in tretji Ciril Zver iz Medobčinskega društva invalidov Lendava  z 2,4 kg ulovljenih rib.

Na 15. hitropoteznem šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam s 7. točkami, drugi je bil Dare Dvanajšček s štirimi točkami in pol in tretji Dani Kristijan s štirimi točkami.