Domov

Šport in šah

12 junija 2017 Šport


Na drugem odprtem  mednarodnem prvenstvu Murske Sobote v streljanju na glinaste golobe so imeli v Rakičanu med strelci iz Slovaške, Madžarske in Slovenije  v članski konkurenci  največ uspeha  strelci iz Slovaške,  v mladinski konkurenci pa iz Slovenije. Med člani posamično je zmagal  Krisztian Varga iz Slovaške s 149. zadetki, drugi je bil Madžar Norbert Hegy iz Madžarske s 143 zadetki , tretji pa je bil  Matjaž Lepen iz Kungote  s 140.zadetki. Med pomurskimi strelci  je bil  Tadej Kostanjevec  iz Gornje Radgone, ki je bil deseti s 103. zadetki, Milan Svetec  iz Gornje Radgone  je bil 12.ti s 100 zadetki,  Denis Pojbič iz Murske Sobote se je uvrstil s   97,. zadetki  na 13. mesto. . V mladinski konkurenci je zmagal  Miha Nahtigal iz Ormoža s 107. zadetki, Rene Maček iz soboškega društva pa je bil tretji s 104. zadetki.

Twirling klub Ljutomer je v središču Prlekije  odlično pripravil 3. mednarodno tekmovanje na katerem je sodelovalo  17 klubov iz  Hrvaške in Slovenije. Prireditev je bila za domači twirling klub dvakrat uspešna, tako organizacijsko kot tekmovalno.  Med domačimi tekmovalci so se Ljutomerčani  uvrstili takole:  druga je bila  Mija Makovec, tretja Tia Budja,  obe posamično, v parih sta bili tretji: Lorena Viher in Nika Škrjanec, blizu medalje na četrto mesto  sta se uvrstili: Neja Feguš posamično in  v dvojicah: Urška Dunaj in Lucija Mesarič. Danes ob 17.30 bodo v dvorani Osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru imeli člani Twirling kluba Ljutomer še  sklepni nastop za starše.

 

Drugi dan nogometnega festivala mladih v organizaciji Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci in Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota  na katerem je v dveh dneh  v Bratoncih sodelovalo blizu 500 mladih nogometašev so med 7 letniki zmagali nogometaši Vipolla iz Veržeja pred  Aluvarjem Gančani in Ženskim nogometnim klubom Teleing Beltinci. V starostni kategoriji U- 11 pa je v Bratoncih  zmagala I. ekipa Nogometne šole Mure pred II. ekipo na tretje mesto pa so se uvrstili  mladi nogometaši Apač.

 

V prvi kvalifikacijski nogometni tekmi za uvrstitev v prvo slovensko nogometno ligo vzhod  U – 15 je Čarda v Martjancih pod taktirko Nedeljka Topića  igrala proti  Rogaški Slatini 1:1. Vodilni zadetek za Čardo je dosegel  Domen Bočkor s 56. minuti, gostje pa so v 63. minuti preko Marcela Lebana izenačili na 1:1.Nogometaši  Miklavža  so  v prvi tekmi premagali Planiko iz Turnišča  z rezultatom 9:0. Povratni nogometni  tekmi bosta v torek 13. junija ob 18.uri, ko bo Čarda gostovala pri Rogaški Slatini, Miklavž pa bo gostoval v  Turnišču pri vrstnikih Planike.

Nogometni klub Goričanka iz Rogašovec, član prve soboške medobčinske nogometne lige je praznoval 40 letnico delovanja. Ob tej priložnosti so nogometaši igrali tudi prijateljsko tekmo z nogometaši Mure. Gostje iz Murske Sobote so s pomlajeno ekipo zmagali z rezultatom 7:4. Za  Muro so dosegli zadetke: Darko Atanasov, Jan Kramberger in Alen Kozar po dva ter Klemen Pucko; za Goričko  so dosegli zadetke: Aleš Kranjec dva ter Vito Šuša in Igor Horvat. Na tekmi se je od aktivnega igranja  nogometa poslovil  35 letni Simona Rajsar ,ki je celotno   kariero igral pri Goričanki.

V Kostanjevci na Krki je bila kolesarska dirka za slovenski pokal in pokal Alpe Jadran, kjer se je na  15,6 km dolgi progi v kategoriji dečkov  Luka Jablanovec iz Kolesarskega kluba Tropovci  trenerjem Slavkom Vukanom uvrstil na drugo mesto.

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote je včeraj v Krogu  ob reki Muri pripravilo zadnji 10 mednarodni konec tedenski šahovski turnir.  Med 55. šahisti iz  Madžarske, Hrvaške in Slovenije je med člani zmagal Denis Gjuran, drugi je bil predsednik kluba Štefan Cigan, tretji Matej Titan in četrti Boris Kovač, vsi iz Radenske Pomgrada, ki so zbrali po  7 točk. Med  mladimi šahisti je zmagal Jaka Meglič, drugi je bil Jaka Kočar in tretji  Andre Keglević. Letni zmagovalec za sezono 2016/2017 je pri članih  Matej Titan pred Denisom Gjuranom in Borisom Kovačem; med mladimi šahisti pa je zmagal Rene Žižek pred Enejem Megličem in Fabijanom Maričem Vildom.