V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport in šah

17 junija 2017 Šport


V  sedmi etapi kolesarske dirke po Švici, ki so jo kolesarji in organizatorji poimenovali Kraljevska etapa zaradi težavnosti,  je bil cilj na nadmorski višini 2780 metrov  zmagal  pa  je 30 letni Simon Špilak iz Tropovec, član ruske Katjuše ki je  slavil   svojo 11. mednarodno etapno  zmago v dosedanji kolesarski karieri.  Za 160, 8 km dolgo progo je Špilak porabil tri ure 58 minut in 36 sekund, na drugo mesto se je uvrstil z 22. sekundami zaostanka  Španec Ion Izzagirre.  Po sedmih etapah je Špilak prevzel  vodstvo tudi v skupni uvrstitvi z 52.sekunadmi prednosti pred zasledovalci.  Povejmo še, da je Simon Špilak leta 2015 na kolesarski dirki po Švici  že zmagal v skupni uvrstitvi.

V drugi etapi  24. mednarodne kolesarske dirke po Sloveniji je na  169, 9 km dolgi progi v okolici Ljubljane  zmagal slovenski kolesar  Luka Mezgec, ki je za progo porabil tri ure 50 minut in 51 sekund.  Na dirki sodeluje  kot član slovenske kolesarske reprezentance tudi  Primož Obal doma s Pertoče, ki  se je med 143. kolesarji, ki so prišli do cilja  uvrstil na 98. mesto za progo pa je porabil  tri ure 54 minut in 33 sekund.

Danes so imeli kolesarji na programu tretjo etapo med Celjem in Roglo, zadnja četrta etapa med Rogaško Slatino in Novim mestom pa bo na programu v nedeljo.

Po petih kolih mednarodne lige v streljanju z malokalibrsko puško vodi moštveno ekipa Nagkanizsezse 15.točkami, drugi je Zalaegerszeg, ki je zbral 12 točk, tretje je Jezero iz Dobrovnika z 10.točkami, četrto je Strelsko društvo Presika  z 9.točkami in peto Športno strelsko društvo Murska Sobota z 8.točkami. V posamični konkurenci vodi Ferenc Havasi iz Zalaegerszega, drugi je Otto Varga iz Nagkanizse, tretji Franc Car iz dobrovniškega Jezera  , med ostalimi pomurskimi strelci je Vinko Bežan iz Dobrovnika šesti, Igor Makari iz Murske Sobote sedmi in Bojan Pergar iz Presike osmi.  Zadnja šesta  mednarodna tekma  strelcev z malokalibrsko puško  bo na programu  v nedeljo v Nagykanizsi.

Športna zveza Lendava je v Lendavi podelila priznanja udeležencem 19. športnih iger, ki so potekale v 11 športnih panogah s 315. udeleženci. Med najuspešnejšimi so bili v letu 2017  športniki Policijske postaje Lendava, ki so zmagali  v streljanju z zračno puško  med ženskami moštveno, posamično  pa je zmagala Tina Vlaj Zver in v športnem ribolovu moštveno in Dejan Kranjec posamično. Lendavski upokojenci  so bili najboljši v balinanju med članicami in v kolesarjenju. Medobčinsko društvo invalidov Lendava je  zmagalo  v pohodništvu ter v pikadu med ženskami moštveno in Ivanka Nemet  posamično. V streljanju med člani je moštveno  zmagala ekipa Mladi Lendave in posamično Dominik Zver.. V košarki je zmagal Lindau, v malem nogometu Lek iz Lendave, v pikadu med  člani je bil najboljši Gumi park Lendava  in posamično Zvonko Nadj. V bowlingu  sta zmagala Bambus boys iz Lendave  moštveno in Dušan Radaković posamično. Med članicami je zmagala ekipa Team ST JM iz Lendave  in posamično Teri Koncut. V tenisu je postal prvak  Wiener klub Hotiza. V namiznem tenisu je zmagala ekipa Oletić Inženiring Lendava.,v balinanju pa  je zmagal Exstra bar Petišovci.

 

Nogometaši Maribora, ki se že pripravljajo za novo sezono v prvi slovenski nogometni ligi so v Športnem centru  Pohorje  izgubili pripravljano prijateljsko tekmo proti hrvaškemu prvoligašu Osijeku z rezultatom 2:1. Za Mariborčane sta v drugem polčasu igrala tudi Damjan Bohar iz Mačkovec  in mladi reprezentant Žan Kolmanič iz Veržeja.

Temeljna enota Ribiške družine Gornja Radgona Tišina  je na ribniku v Gradišču pripravila  tradicionalno ribiško tekmo za naslov ribiškega carja . Med 23.ribiči  je imel največ uspeha pri ulovu najtežje ribe Franc Titan  iz Murskih Črnec, ki je imel na tehtanju 9.4 kg težko ribo in  je tako postal ribiški car tišinske temeljne enote.   Na ribiškem tekmovanju so imeli  ribiči skupno na tehtanju 62.50 kg rib.  V preostalem tekmovanju z vsemi ribami je zmagal Branko Palatin iz Pečarovec s 16,9 kg rib, drugi je bil Franc Titan iz Murskih Črnec s 9.4 ulovljenih rib,  tretji pa je bil Franc Podlesek iz Gornje Radgone s 6,25 kg ulovljenih rib.

Na 16.šahovskem turnirju za naslov prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam, ki zbral 8 točk, na drugo mesto se je uvrstil Franjo Zver in na tretje Jurij Ojsteršek oba  s petimi točkami.