V etru
Informacije - Vreme, ceste, radarske kontrole
Domov

Šport in šah

18 junija 2017 Šport


Na evropskem  plesnem prvenstvu  v kraju Walbrzych na Poljskem so med 2800 plesalci iz 19 držav člani Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote osvojili dve medalji. V breakdancu med člani je Filip Kovačič, ki je prvič nastopil med člani, osvojil tretje mesto.  V mladinski konkurenci se  je Elias Ljubec  prav tako v breakdancu uvrstil na tretje mesto in osvojil bronasto medaljo.

V osmi etapi mednarodne kolesarske dirke  po Švici,  dolgi točno 100 km,  je zmagal  Slovak Peter Sagan, ki je za progo porabil eno uro 57 minut in 34 sekund.   V času zmagovalca je prikolesaril v cilj tudi Simon Špilak, član ruske Katjuše, ki se je uvrstil na 51. mesto a je kljub slabši uvrstitvi obranil rumeno majico. Po osmi etapi Simon Špilak vodi z 52. sekundami prednosti pred zasledovalci.

V tretji etapi 24. kolesarske dirke po Sloveniji  je na 167, 7 km dolgi progi med Celjem in Roglo zmagal Poljak Rafal Majka, ki je za progo porabil štiri ure 34 minut in 8 sekund. Med 143. kolesarji se je Primož Obal s Pertoče, član slovenske reprezentance uvrstil na  99. mesto, v skupni uvrstitvi pa je na 125. mestu.

Prvi dan atletskega pokala Slovenije za članice in članice v Novi Gorici so tudi pomurski atleti dosegli nekaj solidnih rezultatov. Med člani Atletskega kluba Panvita je Anja Benko v teku na 400 metrov zmagala v času 55,41. V teku na 5000 metrov je bil drugi Dejan Preindl v času 16,28,02. Urška Martinec je bila v teku na 1500 metrov četrta v času 4:54,88 in Andreja  Gorčan peta v teku na 5000 metrov v času  21,00,60.  V skoku v daljino je zmagal Nino Celec od Grada, član Atletskega kluba Slovenska Bistrica s preskočenimi  735 centimetri.

Na moštvenem atletskem  prvenstvu  Slovenije v Mariboru je med 14 letniki  v teku na 200 metrov Niko Forjan iz Atletskega kluba Panvita v času 27,72 zasedel drugo mesto.

Na  teku okrog Bukovniškega jezera, ki se točkuje za pomurski pokal je včeraj med člani na 6,75 km dolgi progi zmagal Dušan Fister član Kolesarskega kluba Tropovci. Med članicami je na 4,5 km dolgi progi zmagala Klaudija Celec iz Večeslavec.

Na Ledavskem jezeru v Kraščih na Goričkem je Ribiška družina Murska Sobota  v soboto pripravila tretjo letošnjo tekmo v državni »A« ligi v športnem ribolovu. Med 12. ekipami je zmagala  Ribiška družina Pesnica z 41,580 kg  ulovljenih rib, druga je bila Ribiška družina Ptuj z 41,410 kg z Davorjem Božičem iz Bakovec in tretja Ribiška družina Ptuj Jure z 41,210 kg ulovljenih rib. Soboška ribiška družina v postavi: Štefan Černjavič, Miha in Štefan Gjergjek, Tadej Panker in Boštjan Ovsenjak se je s 33,370 kg  ulovljenih rib uvrstila na 11.mesto.

Na tradicionalnem ribiškem tekmovanju  ob Bukovniškem jezeru ob Dnevih turizma v Dobrovniku je  v moštveni konkurenci zmagala ekipa iz Kota pred Črenšovci in Dobrovnikom. V posamični konkurenci je zmagal Laci Nagy iz  Kota, drugi je bil Drago Markoja  iz Črenšovec in tretji Attila Horvat iz Dobrovnika.

Na plavalnem mitingu v Trbovljah  je  med 144 plavalci iz 13 klubov  bila uspešna tudi  9 članska ekipa Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci  s trenerko Barbaro Kus. Najbolje se je odrezala Staša Korpič, ki je  osvojila štiri medalje in to srebrni na 50 metrov delfin  in 200 metrov prsno ter bronasti na 50 metrov prosto in prsno. Najmlajši član ekipe Grega Ritonja je osvojil dve bronasti medalji na 50 in 100 metrov hrbtno. Do srebrnih medalj sta priplavala tudi: Domen Bogdan na 100 metrov delfin in Laura Lea Burjan na 50 metrov hrbtno.

V Vilenici v neposredni bližini Sežane je bilo včeraj tradicionalno športno srečanje vodstev društev nogometnih trenerjev iz vse Slovenije, kjer so med devetimi ekipami sodelovali tudi soboški in lendavski nogometni trenerji.  Najbolje se je uvrstilo s prvim mestom Društvo nogometnih trenerjev Murska Sobota  z ekipo: Zlatko Gabor, Bojan Malačič in Nenad Dolgov. Lendavski trenerji z ekipo Jože Pal, Avgust Leček in Franc Hanč so se uvrstili na sedmo mesto.

Novi  trener soboške Mure je 45 letni Ante Šimundža, ki se še tretjič vrača v Mursko Soboto.  Šimundža je z vodstvom  novega soboškega  drugoligaša podpisal  pogodbo včeraj popoldne, prijatelji nogometa v Murski Soboti pa se ga spominjajo kot uspešnega trenerja saj je leta 2011 ,ko je Mura tekmovala v prvi ligi z ekipo osvojil tretje mesto. Podrobnosti o podpisu pogodbe, začetku vadbe pa bodo predstavniki kluba sporočili javnosti na posebni konferenci za novinarje, ki bo predvidoma v ponedeljek 26. junija.

 

Društvo upokojencev Lendava  je  v športnem srečanju gostilo upokojence Murskega Središča iz Hrvaške. Gostje iz Murskega Središča  so zmagali moštveno  med člani in članicami v streljanju z zračno puško, posamično pa je zmagal Franc Duh iz Lendave. V športnem ribolovu so zmagali Lendavčani, v vrtnem kegljanju pa Mursko Središče. V pikadu so v ženski konkurenci zmagale  upokojenke Lendave , v moški konkurenci pa je zmagalo Mursko Središče.

Na  hitropoteznem šahovskem turnirju  Železničarja v Ljubljani je med 28. šahisti zmagal Blaž Debevec iz Komende z 9,5 točkami. Na tretje mesto se je uvrstil Matjaž Kodela iz lendavske Rokade s 7,5 točkami in na četrto Andrej Gyergyek iz Radenske Pomgrada  s 7.točkami.