V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

19 junija 2017 Šport


V zadnji etapi mednarodne kolesarske dirke svetovne serije po Švici na 28,6  km progi, v dirki na čas,  je zmagal Avstralec Rohan Denis  v času  36,30.  Simon Špilak se je v zadnji etapi uvrstil na peto mesto z zaostankom 55 sekund.  S tem rezultatom  je 30 letni Simon Špilak, član ruske poklicne ekipe Katjuša ponovil uspeh iz leta 2015 v Švici in še drugič  v karieri zmagal v končni uvrstitvi na dirki po Švici. V petek 23. junija bo Špilak praznoval 31. rojstni dan.

Končana je tudi 24. kolesarska dirka po Sloveniji. Zadnjo etapo dolgo 160 km  med  Rogaško Slatino in Novim mestom  je dobil Irec Sam Bennet v času 3:41,48. Edini prekmurski kolesar na tej dirki je bil Primož Obal, ki je nastopal za slovensko reprezentanco  in se  uvrstil na 114. mesto v času  3:43,09. V skupni uvrstitvi dirke za leto 2017  je  zmagal Poljak Rafal Majka, Obal se je uvrstil na 123.mesto v močni mednarodni konkurenci.

Na 1380 metrov dolgi progi v Mačkovcih na Goričkem je bila pred okrog 3000 gledalci peta dirka za državno prvenstvo v motokrosu. V razredu open je zmagal svetovni prvak Tim Gajser iz ekipe Gajser team iz Makol na hondi, Gajser je zmagal v obeh vožnjah in zbral 50 točk. V dirki je tekmoval tudi Niko Topolovec iz organizatorskega Avto moto društva Štefan Kovač iz Murske Sobote in se na Kawasakiju uvrstil na sedmo mesto, zbral pa je  28 točk. V kategoriji do 85 ccm je zmagal Bor Brejc na motorju KTM  iz Radovljice, s 50.točkami. Na tretje mesto se je v tej dirki uvrstil Anej Ilić na motorju KTM iz soboškega društva, ki je zbral 42 točk.

Na Ledavskem jezeru v Kraščih  je bila v nedeljo še druga tekma 4. kola  državne »A« lige v športnem ribolovu na kateri je med 12. ekipami zmagala  Ribiška družina Majšperk z Radgončanom Božom Irgoličem in 35,8 kg  ulovljenih rib. Druga je bila Ribiška družina Pesnica/Lenart s 34,3 kg in tretja Ribiška družina Murska Sobota z 31,5 kg ulovljenih rib. Za soboško ekipo sta bronasti medalji osvojila Tadej Panker z 80,20 kg  rib in Štefan Gjergjek s 66,20 kg ulovljenih rib. Za soboško ekipo so tekmovali še: Miha Gjegjek, Štefan Černjavič in Boštjan Ovsenjak.

 

Drugi dan kvalifikacijskega tekmovanja v atletiki za pokal Slovenije se je v Novi Gorici  najbolje odrezal Dejan Preindl, ki je v teku na 3000 metrov zasedel drugo mesto v času 9.22,74. Med članicami je bila tretja v teku na 200 metrov Anja Benko v času 25,85,  in četrta, z osebnim rekordom  25:92 Ria Grof. Med pomurski atleti je bila  Andreja Gorčan petav teku na 3000 metrov in deveta v teku na 800 metrov Urška Martinec, vse iz Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote.

Na nedeljskih kasaških dirkah v Ljutomeru so bili domači vozniki zmagovalci v petih dirkah od sedmih. Spominsko dirko za memorial  Mirka Hanžekoviča je dobila Izabela II na vajetih Mitje Slaviča, spominsko dirko Janka Makoterja pa je dobil Narcis Peški z Markom Gorencem iz Stožic. V preostalih dirkah so bili zmagovalci: Floto z Andrejem Antolinom, Artis z Davidom Antolinom, Arrived Star z Markom Slavičem in Breve des Beaux pod taktirko voznika mlajšega Jožeta Sagaja.

Klub malega nogometa Bangladeš iz Murske Sobote je v Krogu pripravil  tradicionalni Zelkov memorial v spomin na nogometaša soboške Mure Ferija Zelka.  Na asfaltnem igrišču je nastopilo osem ekip pomurske lige, zmagala je ekipa  Športnega društva Lord iz Ivanjkovec, ki je v finalu premagala  Muro iz Kroga z rezultatom 5:3. V tekmi za tretje mesto so Beltinci premagali ekipo Panonske iz Murske Sobote s 5:0. Najboljši vratar na turnirju je bil Denis Voroš iz Beltinec, najboljši igralec  Urban Goričan iz Ivanjkovec in strelec  Žiga Meolic iz kroške nogometne ekipe Mura.

Na  6. hitropoteznem šahovskem turnirju za prvaka Frama je med 28. šahisti zmagal Boris Mitrović s 7,5 točkami, drugi je bil Marko Kuhale oba iz Frama a 7.točkami. Na tretje mesto se je uvrstila Lea Števanec iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba, ki je zbrala šest točk in pol.