V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport in šah

20 junija 2017 Šport


V Lendavi je sinoči novi  nogometni drugoligaš Nafta 1903 v pretesni sobi novinarskega  središča, na letni skupščini,  dobil novo vodstvo kluba. Novi predsednik kluba je postal madžarski gradbeni podjetnik Gabor Vegh, podpredsednik kluba bo  Štefan Sobočan, člani upravnega odbora pa: Ferenc Horvath, Igor Magdič in Slavko Režonja. V nadzornem odboru bodo delovali: Jožef Kiraly, Janoš Bukovec in Igor Klajderman, v disciplinsko komisijo pa so  bili izvoljeni: Danijel Hadžić, Damjan Hozjan in Robert Požonec.  Novi predsednik kluba Gabor Vegh je na skupščini povedal, da je že večinski lastnik nogometnega kluba ZTE v Zalaegerszegu  in v Lendavi bodo pod njegovim vodstvom skušali v enem letu stabilizirati člansko ekipo, na poseben način pa bodo skrbeli  za mlade nogometaše saj bi želeli postati pomemben regijski klub. Med prvimi ukrepi bodo prizadevanja za izgradnjo dodatne  infrastrukture  za vadbo vseh selekcij  Nafte.  Članska ekipa bo predvidoma začela s pripravami v soboto  24. junija.

Na mestnem kopališču v Murski Soboti so predstavniki novoustanovljenega CONA centra,  razvojnega vozlišča za odbojko na mivki, pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksandra Jevška, svečano odprli in predali namenu pet peščenih igrišč za odbojko na mivki. Ob dveh obstoječih je zatem na dobrodelnem VIP turnirju na treh povsem novih igriščih za odbojko na mivki nastopilo 12 odbojkarjev, ki so igrali po sistemu vsak z vsakim, najboljša pa sta bila na koncu Katja Saje v ženski in Gorazd Gider v moški konkurenci, oba iz Murske Sobote. Na turnirju so podelili tudi štiri štipendije za poletni tabor v odbojki na mivki, ki se bo na soboškem kopališču odvijal v različnih terminih meseca julija in so jih prejeli naslednji perspektivni odbojkarji in odbojkarice: Ajda in Gaja Kuhar iz ŽOK Sobota, Žan Bedrač iz OK Radenci in Veronika Mikl iz ŽOK Kema Puconci.

Teniški klub Goričko je na teniških igriščih v Kraščih pripravil 5. odprto teniško prvenstvo Občine Rogašovci na katerem je sodelovalo 19 igralcev. V  absolutni konkurenci je zmagal Simon Šinko iz Domajinec , drugi je bil Tomas Gider od Svetega Jurija in tretji Dani Kolarič iz Beltinec.  Naslov občinskega prvaka pa si je priboril  Tomas Gider, drugi je bil Jožef Pintarič iz Večeslavec in tretji Stanko Holsedl od Svetega Jurija.

Na turnirju v malem nogometu za pokal Občine Moravske Toplice  so  v Mlajtincih  med devetimi ekipami zmagali Noršinci, ki so bili v finalu boljši od Filovec s 3:1, v tekmi za tretje mesto pa so Tešanovci premagali Mlajtince z 2:0. Najboljši strelec na turnirju je bil  Goran Žganjar iz Sebeborec s 6. zadetki in vratar Alen Buzeti iz Noršinec.

Na golf turnirju dvojic na igrišču Golf Livade v Moravskih Toplicah sta  med 44. tekmovalci v bruto točkah zmagala  Živko in Darinka Mlinarič iz Golf kluba Moravske Toplice pred dvojico: Marijan Jurinec – Bojan Peterka iz Golf kluba Arboretum,  tretja  je bila dvojica: Branko Avsec – Ludvik Vereš iz Moravskih Toplic.  V neto točkah sta zmagala: Žiga Mlakar in Ajda Kolmančič s Ptuja, pred dvojico: Harry  in   Alenka Jelnikar  iz Golf klub Arboretum,  na tretje mesto pa  sta se uvrstila : Rok in Matjaž Arzenšek iz Velenja.

Na prvem mednarodnem memorialu Zlatka Bašagića v Ljubljani je med  83. šahisti zmagal Luka Lenič iz ljubljanskega Duola z 10,5 točkami. Med pomurskimi šahisti je bila Barbara Skuhala kot druga najboljša članica 39. s 6,5 točkami, Luka Skuhala, oba iz Ljutomera, je bil 58. in Maja Vučko iz Ižakovec 59.ta oba s  6 točkami.