V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport in šah

21 junija 2017 Šport


Na Brdu pri Kranju je izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije dokončno oblikoval  članstvo ekip v državnih ligah. Za prijatelje nogometa v svetu ob Muri je pomembno, da je tudi uradno potrjeno, da bodo  v novi 16. članski   2. slovenski nogometni  ligi igrali Veržej, Nafta 1903 in Mura. V 3. slovenski nogometni ligi, vzhod, ki bo imela 14 članov pa bodo igrali: Odranci, Beltinci, Ljutomer, Tromejnik Kuzma, Hotiza, Čarda, Polana, Rakičan, Grad  Bogojina, Turnišče ter novinci: Slatina Radenci, Črenšovci in Radgona. V 14.članski prvi slovenski  mladinski in kadetski ligi bo igrala soboška Mura, v prvi slovenski ligi vzhod U – 15 pa bosta igrala Veržej in Mura. V 2. slovenski ligi, vzhod, ki bo imela 10 članov bo igral  samo Veržej. Žrebanje parov  za novo tekmovalno in pokalno sezono bo v četrtek 22. junija.

V pripravljalni prijateljski mednarodni nogometni tekmi je v Odrancih aktualni državni prvak Maribor igral proti makedonskemu podprvaku ekipi Shkendije 1:1. Za Mariborčane je dosegel vodilni zadetek  Damjan Bohar iz Mačkovec  v 6. in za goste Besart Ibraimi v 10.minuti. Za Mariborčane je v drugem polčasu igral tudi Žan Kolmanič iz Veržeja.

Na 22. mednarodnem atletskem mitingu so   v Velenju  včeraj tekmovali tudi pomurski atleti. Najbolje se je v teku na 200 metrov med članicami uvrstila Tami Ščančar, ki je bila druga v času 24,29,  v teku na 800 metrov je bil Aleš Zver, oba iz Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote,  v času 1:53,06 20 uvrščen na 20.mesto. V skoku v daljino je Nino Celec doma od Grada član Atletskega kluba Slovenska Bistrica  preskočil 722 cm, kar ga je uvrstilo na šesto mesto.

Na Šmartinskem jezeru pri Vojniku je bilo državno prvenstvo v športnem ribolovu za starostni kategoriji U – 15 in U – 20. Po dvodnevnem tekmovanju je med  20 letniki postal državni prvak Mihael Kukovec iz Ribiškega družine Gornja Radgona s 1,2kg  ulovljenih rib, drugi je bil Peter Nagy  iz Lendave s 15,5 kg na 10. mesto se je uvrstil Mihael Čuk iz Gornje Radgone s 6,09 kg ulovljenih rib. Med 15 letniki je postal državni prvak v športnem ribolovu Luka Grivec  iz Celja s 14,8 kg na 12. mesto pa se je uvrstil Enej Kapun iz Gornje Radgone, ki je imel na tehtanju 2,5 kg rib.

V Ormožu je bilo 5. kolo prve državne lige, vzhod v streljanju z lovsko puško šibrenico, kjer je moštveno med  osmimi ekipami zmagala  Gornja Radgona v postavi: Gašper Petrič. Milan Svetec in Tadej Kostanjevec s 177.zadetki, drugi je bil Kunšperk  in tretja Kungota obe sta imeli po 176.zadetkov.  Na peto mesto se je uvrstilo Strelsko društvo Štefan Kovač iz Murske Sobote  v postavi: Denis Pojbič, Karel Pojbič in Marko Miljevič s 169.zadetki. Končni moštveno  vrstni red predtekmovanja  je takle; Kunšperk ima 35 točk, Radgona 30, Ormož 23 in Štefan Kovač Murska Sobota 17 točk.  Posamično se je v prvi ligi Denis Pojbič uvrstil  tretje mesto, Miha Šafarič oba iz Murske Sobote na šesto in Milan Pelcl iz Gornje Radgone na sedmo mesto. V  drugi ligi je zmagal posamično Tadej Kostanjevec iz Gornje Radgone.  Finale državne lige, kjer bosta tekmovali obe pomurski ekipi  bo   prvega in drugega julija v Ormožu.

V Rankovcih je  bil turnir v malem nogometu za pokalnega prvaka Ravenske lige. Med 14.ekipami je zmagal Dobel iz Rankovec, ki je v finalu premagal Borejce s 4:1. Na tretje mesto se je uvrstil Krog 97, četrti so bili Černelavci,  letošnji  prvak lige Mister baby iz Gederovec se je uvrstil šele na peto mesto.  Najboljši igralec je bil Tomaž Horvat in vratar Damjan Klemenčič oba iz ekipe Dobel, najboljši strelec pa je bil s petimi zadetki Tadej Flisar iz ekipe Mladinca iz Murskih Črnec.

Na 10. hitropoteznem  šahovskem  turnirju Štajerske kadetske lige v Mariboru  je  bil med  9 letniki   med 30.šahisti Jure Kumin iz Osnovne šole Sveti Jurij v Prekmurju osmi. Med 15 letniki pa je bil  med 20. šahisti  Maj Pečnik iz soboške osnovne šole I osmi in Nejc Hanc od Svetega Jurija  deseti.