V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport

13 januarja 2017 Šport


V prvi tekmi na dvoranskem evropskem prvenstvu mlajših članov v dvoranskem hokeju  Chalenge II v Puconcih je reprezentanca Ukrajine premagala Slovenijo z 8:2. Za Slovenijo, ki prvič nastopa na tovrstnem prvenstvu, sta dosegla zadetka: Žan Zrinski in Alan Nemec. Slovenski hokejisti so se dobro odrezali v prvem polčasu, ko je bil izid 3:1 za Ukrajino, nato so Slovenci  izid uspeli  izboljšati na 3:2,  v nadaljevanju je mladi slovenski reprezentanci zmanjkalo moči. V dopoldanskih srečanjih je Wales premagal Norveško s 7:2, Turčija pa je bila boljša od  Italije s 4:2. Slovensko izbrano vrsto, čaka danes ob 18.20 še druga hokejska tekma s Slovaško, v Zeleni dvorani v Puconcih. Evropsko prvenstvo  v dvoranskem hokeju bo trajalo do nedelje popoldne.

 

V 8. kolu prve badmintonske lige v Švici je Uzwill, za katerega igra slovenski  članski prvak Iztok Utroša, v derbiju kola premagala St. Gallen s 5:3. Utroša je igral za Uzwill dva dvoboja,  posamično srečanje proti Dominiku Bütikoferju je  zmagal v nizih z 21:13 in 21:16. V dvojicah pa je z Tenzinom Pellingom izgubil proti dvojici: Burkari – Kosumah  z 21:18 in 21:15.

V 5. kolu tretje slovenske bovling lige  vzhod je II. ekipa Bowling kluba Lendava gostovala v Mariboru  in  v  šestih dvobojih premagala le  III. ekipo Strike iz Maribora z 2:0, vsa ostala srečanja so Lendavčani izgubili. V posamični konkurenci  je Marjan Časar podrl 1042 kegljev, Sidonija Štampar 1005 in Serej Charles 927 kegljev. Na lestvici  so bili v petem kolu najboljši   Ptujčani,  II. ekipa Bowling kluba Lendava pa je bila sedma.

 

V 6.kolu drugega dela prve slovenske košarkarske lige kategorije U – 15  je Radenska Creativ v Murski Soboti premagala Slovenske Konjice/ Zreče z 57:48. Za soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali: Gal Dokl 19, Filip Horvat 18 in Niko Kavaš 9 točk.

V 6. kolu prve medobčinske namiznoteniške lige v Puconcih so vodilni na lestvici veterani Sobote premagali Spin Malo Nedeljo s 7:3. Beltinci, ki so drugi na lestvici,  so bili boljši od Jelenovega hrama Beznovec z 8:2, ekipa veteranov Keme  je bila prosta.