Domov

Športniki leta 2017 v Lendavi

25 januarja 2018 Aktualno Šport


Lokostrelec Kristijan Horvat in judoistka Vita Kulčar  ter ekipa ND Nafta

V Lendavi so v sredo  zvečer ob prisotnosti 16-kratnega slovenskega prvaka v spidveju  -Mateja Žagarja, slovesno razglasili in nagradili najboljše športnike in ekipe za njihove dosežke  v letu 2017. Med člani je postal prvič športnik leta lokostrelec Kristijan Horvat, član slovenske lokostrelske reprezentance v Franciji, drugi je bil lokostrelec Gyula Cseh in tretji judoist Mihael Zver.

Med članicami je postala športnica leta v Lendavi judoistka Vita Kulčar, državna podprvakinja v kategoriji U – 18,  pred igralko badmintona Sabino Magyar in kegljavko Slavico Hozjan.

Najboljši  športni klub v letu 2017 v Lendavi je postal Nogometni klub Nafta, lanski prvak 3. slovenske lige vzhod,  in jeseni tretji klub v 2. slovenski ligi. Na drugo mesto se je uvrstil Lokostrelski klub Lendava in na tretje Športno strelsko društvo Coal Petišovci.

Posebno nagrado  lendavske športne zveze za tekmovalne dosežke je dobil  tekmovalec taekwondoja Beno Misja iz Lendave.

Med perspektivnimi športniki je dobil največ točk Niko Horvat Lokostrelski klub Lendava, sledijo pa: Anel Hac Győrkőš Badmintonski klub Mladost Lendava, Samo Jaklin Judo klub Lendava, Luka Podgorelec KBV judo Lendava, Dorian Hranilovič Badmintonski klub Mladost in Maj Mlinarič Judo klub Lendava.

Med perspektivnimi športnicami je zmagala Lina Recek iz Judo kluba Lendava, sledijo pa: Iva Koša Badmintonski klub Mladost, Nika Pal KBV judo, Nika Bedič Badmintonski klub Mladost, Veronika Horvat KBV judo in Alina Jezernik Strelsko društvo Lendava.

Med perspektivnimi ekipami je zbral  največ točk Odbojkarski klub Lendava za ekipo starejših deklic pred mlajšimi pionirji Strelskega društva Lendava in Lokostrelskim klubom Lendava.

Najboljši strokovni delavec v Lendavi je bil Spasoje Todorović iz OK Lendava, najboljši rekreativec Štefan Kazak iz PD Lendava.

Jubilejni nagradi  sta  dobila; za 30 let delovanja  Planinsko društvo Lendava in za 20 let Klub borilnih veščin judo Lendava.