Domov

Sprejem za mednarodnega šahovskega mojstra Borisa Markojo

17 januarja 2017 Aktualno Novice


Občina Turnišče je pripravila slavnostni sprejem za svojega občana Borisa Markojo, ki je pred kratkim postal mednarodni šahovski mojster. Boris Markoja je šele drugi Prekmurec, ki se lahko pohvali z naslovom mednarodnega šahovskega mojstra. S svojimi vrhunskimi dosežki bistveno prispeva tako k promociji šaha, kot tudi občine Turnišče. 

Ravnatelj Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer Zvonko Kustec je na slavnostnem sprejemu povedal, da je zelo vesel Borisovih uspehov in da mu zaposleni na šoli stojijo ob strani in mu z veseljem pomagajo. Slavnostnega sprejema se je udeležil tudi prvi prekmurski mednarodni šahovski mojster Štefan Cigan, sicer predsednik Šahovskega društva Radenska Pomgrad Murska Sobota. Izpostavil je, da verjame v Borisa in v njegove sposobnosti, zato ga ne bi presenetilo, če bi se za nekaj časa ponovno zbrali na sprejemu v počastitev naslova velemojstra.

»Zelo smo ponosni na Borisa in njegov najnovejši dosežek naziv mednarodnega šahovskega mojstra. Občina Turnišče je mlademu šahistu že ob zadnjem občinskem praznika podelila naziv Športnik leta v mladinski konkurenci. S svojim delom in načinom življenja je Boris Markoja vzor mladim v naši občini in širom po Sloveniji,« je o uspehu mladega šahista povedala županja občine Turnišče Vesna Jerala Zver.