Domov

Stanovalci bloka v Lendavski proti naselitvi azilantov

11 januarja 2017 Aktualno Novice


20 stanovalcev stanovanjskega bloka v Lendavski ulici 17b v Murski Soboti je na podlagi poročanja revije Reporter o tem, da naj bi vlada naselila azilante tudi v stanovanje, ki je v lasti Ministrstva za javno upravo, v njihovem stanovanjskem bloku, izrazilo nestrinjanje in podpisalo Peticijo proti naselitvi azilantov v trosobno stanovanje stanovanjskega bloka Lendavska ulica 17 b.

Peticijo so posredovali v Državni zbor, pa tudi v vednost županu Mestne občine Murska Sobota, predsednikom svetniških skupin mestnega sveta, upravljavcu stavbe ter mestnim četrtem Mestne občine Murska Sobota. Kot je v sporočilu za javnost še zapisal Darko Mikulić, stanovalec bloka na Lendavski 17b, so se kot državljani Republike Slovenije ter kot lastniki stanovanj stanovanjskega bloka znašli v neenakopravem položaju napram lokalnim skupnostim v državi, saj jih kot lastnike stanovanj Vlada sploh ni seznanila, niti vprašala, ali soglašajo z naselitvijo azilantov v stanovanjskem bloku.

 

Reporter je sicer poročal, da naj bi vlada naselila azilante tudi v Gornji Radgoni. Na to se je že odzval župan Stanislav Rojko, ki je poudaril, da vodstvo občine nikoli ni bilo seznanjeno s tem, da bi država v Gornji Radgoni pripravljala in obnavljala stanovanja, niti občina Gornja Radgona v same aktivnosti ni bila vključena. Zapisal je še, da so v dosedanjih stikih tako z Ministrstvom za notranje zadeve kot z Upravo za zaščito in reševanje dobili odgovor, da urejanje migrantske problematike ne vežejo več na Gornjo Radgono.