Domov
  • Domov
  • Šport
  • Tekaški praznik v Radencih na prenovljenih progah

Tekaški praznik v Radencih na prenovljenih progah

20 maja 2017 Šport


Na 37. maratonu treh src je v Radencih danes  že teklo na štirih progah  blizu 4000 tekačev  iz 27. držav,  v popoldanskem času so na treh progah tekli  še mladi tekači. Na 42 km dolgi progi je med člani zmagal  Kenijec Joel Mwangi Maina, ki je dosegel čas 2:21,50  med pomurskimi tekači se je uvrstil na 19. mesto Bojan Brus iz TS Radenske. Med članicami je zmagala na  maratonu Kenijka Jeopkurui Biwot Gladys v času 2:51,31, med pomurskimi  atletinjami je bila na  maratonu  Smilja Rosić iz TS Radenske 14.ta.

Na polmaratonu na 21 km dolgi progi je med člani  zmagal  Kenijec Kiprono Too Silas v času 1:05,45, med pomurskimi tekači je bil  Danilo Magdič iz Šalinec osmi in  Matej Fujs iz Lemerja  deveti, Fujs pa  je bil tudi prvak v polmaratonu  med tekači  slovenske vojske.   V ženski konkurenci je zmagala Kenijka Jepngetich  Barsoiso Steilah v času 1:14,58, druga je bila v absolutni konkurenci Sonja Roman s Hodoša, ki je postala  tudi državna prvakinja, na osmo mesto se je uvrstila Sonja Sukič iz Skupine Pomgrad.

Na 10 km dolgi progi je med člani zmagal Rok Puhar iz Šenčurja, med pomurskimi tekači je bil Dejan Preindl iz AK Panvita četrti. Med članicami je zmagala na 10 km Eva Skaza iz Maribora  v času 39,31, Andreja Gorčan iz Černelavec je bila šesta in Katarina Sočič z Vaneče sedma.

Na najkrajši progi dolgi 5,5 km je  med člani zmagal Aleš Zver iz Odranec v času  15,46, Marko Bagari je bil četrti in Endre Gőnter iz Murske Sobote   deveti.  Med članicami je na 5,5 km dolgi progi zmagala Breda Škedelj iz Šentjerneja v času 18,32 , Prekmurke so tekle takole:   Suzana Titan je bila  peta,  Zala Janža šesta in Melita Hajdinjak sedma.

V Radencih je tudi letos tekel na polmaratonu na 21 km dolgi progi predsednik države Borut Pahor in bil med  995.tekači  410. v času 1:48,01, kar  je bilo skoraj sedem minut bolje kot lani.

Tekaški praznik je v popolnosti uspel, čeprav letos  ni bilo rekordnih časov in tudi ne udeležencev.  Po besedah delegata AZS Bena Piškurja bo zdaj  potrebno zdaj prenovljene proge nekaj časa držati nespremenjene;  odlično je  letos uspel tudi tek po sosednji Avstriji, kjer je bilo kar precej gledalcev  ob progi.