Domov

V Banovcih spet Policijska akademija detektiva Frančka

24 februarja 2017 Aktualno Novice


V Termah Banovci se lahko otroci med počitnicami ta in prihodnji teden spet udeležijo Policijske akademije detektiva Frančka. V aktivnostih poleg policistov sodelujejo gasilci, reševalci in vojaki.

 

Že nekaj let pripravljajo v Termah Banovcih med zimskimi počitnicami za šolarje Policijsko akademijo detektiva Frančka, s katero želijo na zanimiv in zabaven način otrokom popestriti počitnice in jih obenem naučiti tudi kaj novega.

Policijska akademija detektiva Frančka se je začela v ponedeljek, ko je Franček skupaj s policisti udeležencem prikazal delo forenzikov. V torek so jim požar pomagali pogasiti gasilci, popoldne so otroci spoznavali razlike med detektivi nekoč in danes. V sredo so otroci skupaj s policisti iskali pogrešano osebo. Včeraj je bila dan za zdravje z reševalci, popoldne so lahko opravili test varne vožnje na simulatorji Honda. Zvečer so se bodo otroci seznanili še s samoobrambo. Danes dopoldne pa čaka otroke še vojaško urjenje z vojaki slovenske vojske.

Podoben program pripravljajo v Termah Banovci v sodelovanju s policijo, gasilci, reševalci in vojaki tudi prihodnje teden, ko bodo imeli počitnice še preostali šolarji.