Domov

V Beltincih najboljša v letu 2017 strelec Mitja in karateistka Fiona

17 februarja 2018 Aktualno Šport


V Beltincih so dopoldne ob prisotnosti  predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije združenja športnih zvez Bogdana Gabrovca, župana Občine Beltinci Milana Kermana in predsednika športne zveze Andreja Pozderca   pripravili  razglasitev najboljših športnikov  za njihove rezultate v  letu 2017.

Med  člani je postal najboljši športnik strelec Mitja Černi iz Strelskega društva Gančani tudi državni članski podprvak s standardno zračno puško , Drugi med člani je bil  hokejist Martin Mesarič  iz Lipovec in tretji nogometaš Božo Luka iz Dokležvoja.

Med članicami je postal prvič najboljša športnica  karateistka  Beltinčanka Fiona Zečiri tretja na svetovnem prvenstvu na Irskem. Druga med športnicami je bila  judoistka Bratončanka  Kaja Baler in tretja  pikadistka  Ižakovčanka  Monika Kolbl.

Najbolj  perspektivna športnica je  nogometašica Teja Tkalec ( Beltinci) in športnik:nogometaše Niko Kasalo z Lipe.

Med športnimi ekipami sta bili najboljša : Ženski nogometni klub  Pomurje Beltinci 7 kratni slovenski pokalni prvak  in Hokejski klub Lipovci 15 kratni prvak v dvoranskem hokeju in tudi večkratni prvak v hokeju na prostem.

 Priznanje za življenjska delo  v hokeju je dobil Alojz Forjan (Lipovci) , posebni priznanji  pa   sta  dobila    Strelsko društvo Gančani za 40 let dela, ki  imajo edini strelišče v Občini Beltinci in Kolesarski klub Prekmurje  Beltinci za 70 let aktivnega dela – slednji je dobil tudi plaketo Olimpijskega komiteja Slovenije.