Domov

V Krajinskem parku Goričko nova turistična točka

20 junija 2021 Aktualno Novice


V Krajevni skupnosti Lončarovci so ob podpori Občine Moravske Toplice in v sodelovanju s Krajinskim parkom Goričko postavili novo zanimivo turistično točko. Obiskovalci se lahko sprehodijo po leseni poti med mokrotnimi travniki in vidijo kulturne znamenitosti.

Lončarovci so se z novo pohodno potjo uvrstili na pomurski turistični zemljevid, ki vabi turiste predvsem z naravno in kulturno dediščino. Leseno sprehajalno tematsko pot so si zamislili, ko so pripravljali načrt za kolesarsko postojanko. Po besedah predstavnika Krajevne skupnosti Tomaža Koltaija so začetni načrt razširili in tako je iz prvotnih 50 metrov zdaj pot dolga dobrih 300 metrov. »Na tej poti si obiskovalci lahko ogledajo naravno vrednoto, to so ekstenzivni mokrotni travniki ob potoku Curek, na katerih se še vedno pojavlja velika biotska pestrost,« dodaja Koltai.


Lokacija poti je ob vstopu v vas, zato je obiskovalci ne morejo zgrešiti, točko pa nadgrajujejo tudi z urejenim parkiriščem. Sama pot še ni v celoti dokončana, saj načrtujejo postaviti še interaktivne table z opisi posebnosti, na katere so naj obiskovalci pozorni ob obisku. »Obiskovalci lahko vidijo mokrišča, preplet gozdnega, travniškega in močvirskega naravnega okolja ter različne živalske in rastlinske vrste, hkrati pa bodo lahko začutili složnost in dobro voljo krajanov,« pravi Koltai. Leseno pot med mokrotnimi travniki so namreč postavili krajani s prostovoljnim delom. Lončarovci so majhna vas, v kateri živi manj kot 50 stalnih prebivalcev.
Pri postavitvi poti so imeli v mislih tudi prispevek, ki ga bo imela nova turistična točka za Občino Moravske Toplice in Pomurje. »Regija postaja vse bolj zanimiva za kolesarje in pohodnike, zato se nam zdi vzpostavitev točke zelenega turizma smiselna,« dodaja Koltai.

Vir: Radio Murski val

Članek je objavljen tudi na STA: https://www.sta.si/2914360/v-krajinskem-parku-goricko-nova-turisticna-tocka