V etru
Pesem tedna, izbor
Domov

V Mikku odslej tudi Šteker

13 februarja 2019 Aktualno Novice


MIKK Murska Sobota in Center Šteker pripravljata drevi ob 19.00 v Mikkovem klubskem prostoru predavanje o prekomerni rabi interneta pri mladih. Ekipa Centra Šteker bo predstavila problem prekomerne rabe interneta pri mladih in težave, ki temu lahko sledijo. Predavanje je namenjeno staršem mladostnikov in ostalim zainteresiranim, ki jih ta tema zanima.

Center Šteker, katerega delovanje so na novinarski konferenci predstavili včeraj, bo v Mikku ob četrtkih predvidoma med 14.00 in 20.00 po predhodni najavi ponujal svetovanje mladim, ki potrebujejo pomoč pri vseh oblikah zasvojenosti z digitalnimi tehnologijami.

V Centru se osredotočajo na več različnih podpodročij zasvojenost, in sicer na škodljivo rabo interneta na splošno, socialnih omrežij, mobilnega telefona, tablic, televizije, računalniških in on-line iger, iger na srečo ter spletne pornografije. Ciljna skupina so vsi, ki imajo težave na področju zasvojenosti z digitalnimi tehnologijami, še posebej mladostniki. Kot pojasnjuje psihologinja Tjaša Antolič, v Sloveniji približno 10 do 20 odstotkov mladih uporabnikov spada  v ranljivo skupino, ki je posebej dovzetna za razvoj zasvojenosti, čeprav lahko postane zasvojen prav vsak posameznik. S spletom pa naj bi že bila zasvojena 2 odstotka mladih.