V etru
Nočni glasbeni program
Domov

V poletno turistično sezono s pestro ponudbo

31 marca 2017 Aktualno Novice


V Občini Dobrovnik so ob Bukovniškem jezeru, ki je najbolj prepoznavna turistična točka v občini, uradno odprli poletno turistično sezono. Turistična sezona v Dobrovniku z okolico pravzaprav traja vse leto, največ obiskovalcev pa imajo spomladi in poleti.

V Zavodu za okolje in turizem Dobrovnik, ki je odgovoren za turizem v občini, so po besedah direktorice Elizabete Horvat tudi letos sooblikovali turistično ponudbo z različnimi zasebnimi ponudniki, polno pa bodo začeli delovati ta konec tedna, ko odpira vrata Pustolovski park Bukovniško jezero. Tudi bližnja okrepčevalnica Cuffi je že odprta.

 

 

Ta konec tedna, v soboto in v nedeljo med 9.00 in 18.00 bo v Hiši rokodelstva v Dobrovniku tudi 1. mednarodna razstava pisanic. V okolici Bukovniškega jezera lahko turisti in obiskovalci preživijo čas aktivno v adrenalinskem parku ali na kolesu, lahko pa se zgolj odpravijo na sprehod okoli jezera. V občini se trudijo zgledno vzdrževati in zagotavljati tudi javno infrastrukturo. Najnovejša pridobitev je parkirišče za avtodome. To bo končano maja, nudilo pa bo vso potrebno infrastrukturo 12 avtodomom.