V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

V Splošni bolnišnici Murska Sobota z novimi načrti za letos

17 januarja 2017 Aktualno Novice


V Splošni bolnišnici Murska Sobota so v lanskem letu v celoti realizirali program akutne in neakutne bolnišnične obravnave, prav tako pa izpolnili dodatni enkratni program za namen skrajševanja čakalnih dob. Bolnišnica je kadrovsko podkrepljena, kar je še dodaten razlog, da letos načrtujejo nekaj novih storitev in naložb.

Med največjimi novostmi direktor soboške bolnišnice Bojan Korošec napoveduje, da bodo začeli izvajati posege invazivne kardiologije, preselili in reorganizirali bodo tudi laboratorij ter prenovili bolnišnično lekarno. V bolnišnici se nadejajo tudi, da bodo letos dobili novo CT napravo. Spomnimo, da so samo lani v opremo in aparature vložili več kot milijon dvesto tisoč evrov. V bolnišnici delajo tudi na tem, da bodo kmalu izvajali specialistične nevrološke preglede, in sicer EEG in EMG. Potem, ko je urgentni center na polno zaživel, načrtujejo še pediatrični urgentni center, ki bo v pritličju zgradbe, kjer zdaj deluje pediatrični oddelek. Se pa z državo po besedah Korošca pogovarjajo tudi o celotni obnovi zgradbe, v kateri sta pediatrični in infekcijski oddelek. Zgradbo naj bi v prihodnosti tudi povezali s pokritim hodnikom z internim oddelkom. Zaradi velikosti naložbe – ocenjujejo jo na približno 6 milijonov evrov – celovito obnovo te zgradbe načrtujejo v letu 2018.

Kadrovsko se je bolnišnica okrepila

Konec lanskega leta je soboška bolnišnica zaposlovala 1.030 sodelavcev, kar je za skoraj 4 odstotke več kot leto poprej in to predvsem na račun vzpostavitve urgentnega centra. Trenutno imajo v bolnišnici 155 zdravnikov, in sicer 79 specialistov, ostalo so specializanti in praktikanti. Pričakujejo, da so minulo poslovno leto sklenili pozitivno Čeprav o dejanskih številkah vodstvo naše regijske bolnišnice še ni moglo spregovoriti, pa glede na uresničeni plan dela pričakujejo pozitivno poslovanje minulega leta. Lani so tako realizirali za 83 primerov več kot jih imajo opredeljenih v pogodbi z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije. V okviru specialistične ambulantne dejavnosti so v letu 2016 opravili 2 odstotka več pregledov kot je bilo po pogodbi. Kot zanimivost dodajmo še, da so lani v soboški bolnišnici opravili 14.826 raznih operacij in 12.357 dializ. Na radiološkem oddelku so opravili 6.881 raznih preiskav z magnetno resonanco in 7.799 preiskav s CT-jem.