Domov

Za Pomurje preklicana velika požarna ogroženost naravnega okolja

5 marca 2019 Aktualno Novice


Uprava za zaščito in reševanje je preklicala veliko požarno ogroženost naravnega okolja na območju izpostav Kranj, Celje, Slovenj Gradec, Maribor, Ptuj, Murska Sobota ter občin Bovec, Kobarid in Tolmin. Na območju Ljubljane, Trbovelj, Brežic, Novega mesta, Postojne in Kopra ter drugih občin na novogoriškem območju požarna ogroženost ostaja.

Kot so sporočili z Uprave republike Slovenije za zaščito in reševanje, bosta inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija od danes prenehala izvajati poostren nadzor na območjih, kjer je požarna ogroženost prenehala. Na preostalih pa bosta nadzor še vedno izvajala.

Veliko požarno ogroženost naravnega okolja je uprava razglasila 25. februarja. Od takrat je po državi izbruhnilo več manjših požarov trave in grmičevja. Tudi v Pomurju je nekajkrat zagorelo. V več primerih je zagorelo, ker so ljudje kljub prepovedi kurjenja v naravnem okolju zakurili ogenj. Ko je razglašena velika požarna ogroženost, je namreč prepovedano med drugim kuriti, kuriti kresove in požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar, ter izvajati ognjemete.