V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

V Veliki Polani poteka Zeleni teden

6 aprila 2017 Aktualno Novice


V občini Velika Polana ta teden že drugo leto zapored poteka tako imenovani zeleni teden. V njem sodelujejo poleg osnovne šole in občine tudi vsa občinska društva, vsak dan pa potekajo različne aktivnosti.

V ponedeljek so za učence razredne stopnje Osnovne šole Miška Kranjca Velika Polana pripravili delavnice s pravljicami, učenci predmetne stopnje pa so imeli naravoslovni dan. Njihovo delo je potekalo v likovni, literarni, naravoslovni in matematično-tehniški delavnici. V torek so sodelavci podjetja Saubermacher Komunala Murska Sobota predstavljali način odgovornega ravnanja z odpadki.

Včeraj so si učenci ogledali komunalno infrastrukturo občine, in sicer čistilno napravo, zbirni center in vodno črpališče, pri katerem so zasadili smreke in namestili ptičje valilnice, ki so jih izdelali v ponedeljek. Od ponedeljka do včeraj je potekal tudi literarni in likovni natečaj z naslovom Kraj, v katerem želim živeti. V likovnem delu omenjenega natečaja so sodelovali tudi otroci iz vrtca, za katere so sicer včeraj pripravili eko delavnice, poleg šolarjev pa so tudi sami posadili smrečice.

 

Danes in jutri v okviru zelenega tedna v občini Velika Polana poteka zbiranje odpadkov v zbirnem centru, otroci iz vrtca in šole pa tekmujejo v zbiranju starega papirja. V soboto bo med 9.00 in 12.00 potekala očiščevala akcija, na kateri pričakujejo okoli 400 občanov. Ob 11.30 bodo na prireditvenem centru Poljana sklenili zeleni teden in razglasili nagrajence literarnega in likovnega natečaja. V nedeljo ob 13.00 pa pripravljajo še kolesarjenje s Pücki po poti Palčka Polanskoga.