V etru
Nočni glasbeni program
Domov

V Veržeju spet preživljajo 24 ur z reko Muro

9 junija 2017 Aktualno Novice


Na nogometnem igrišču v Veržeju se bo do jutri do 9.00 spet odvijal Bioblitz – 24 ur z reko Muro. Skupina znanstvenikov, raziskovalcev, naravoslovcev in prostovoljcev različnih društev in ustanov bo skupaj z otroki vrtcev in šol, domačini ter obiskovalci 24 ur preživela ob reki Muri. Pripravili so pester program.

 

 

Bioblitz 24 ur z reko Muro se je začel jutri ob 9.00, v 24 urah pa se bo na nogometnem igrišču in ob reki Muri veliko dogajalo. Šolarji bodo sodelovali v ustvarjalnih in eksperimentalnih delavnicah. Za vse udeležence pa pripravljajo različne vodene raziskovalne sprehode in oglede, terenske prikaze metode popisa vrst, ves čas bodo na ogled razstave, in sicer gob in netopirjev ter razstavi Aquaviva o živi vodi in Aqualutra o vidri.

 

 

Potekali bodo popisi različnih vrst, živelih ob Muri. Na stojnicah se bodo predstavljala različna društva in organizacije. Ob 16.30 bo literarno druženje z Markom Kočarjem. Od 19.00 naprej pripravljajo tudi predavanja o civilnih gibanjih za ohranitev rek, o podtalnici, o 10 letnici popisovanja dnevnih metuljev, o pisanem svetu kačjih pastirjev ob Muri in o sladkovodnih školjkah v vzhodni Sloveniji.

 

 

Ob 21.00 bo še noč dokumentarnega filma, pol ure pozneje se bo začel večerni sprehod v gozdu med netopirji, če bo lepo vreme, pa pripravljajo tudi opazovanje nočnega neba.