V etru
Zdigni pokrivač
Domov

Z družbenimi omrežji do večje prepoznavnosti Pomurja

29 aprila 2021 Aktualno Novice


Slovenska turistična organizacija z namenom krepitve promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij Slovenije razpisuje javne pozive za sofinanciranje aktivnosti promocije ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji. Na razpis se je minula leta uspešno prijavila tudi vodilna destinacija Pomurje. V letu 2018 in 2019 je promocijski projekt za regijo uspešno prijavil in koordiniral TIC Moravske Toplice, minulo leto Zavod za turizem in razvoj Lendava, letos je projekt pridobil Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota.

Kot pravi koordinatorka projekta Natalija Kreft je cilj projekta promocija turistične ponudbe regije na domačem trgu in dveh tujih trgih – avstrijskem in nemškem, povečanje obiska spletne strani in povečanje števila sledilcev družbenih omrežij destinacije. V načrt promocije, ki se bo pričela izvajati sredi meseca maja, je vključeno oglaševanje na spletu in družbenih omrežjih, nadgradnja spletne strani visitpomurje.eu ter oblikovanje in tisk novega kataloga destinacije. Ob tem Kreftova dodaja: »V okviru aktivnosti bo tudi letos promovirana trajno naravnana turistična ponudba, kot je bogastvo raznolikih voda in neokrnjene narave, skritih kotičkov, promocija biosfernega rezervata, promocija produktov v navezavi z ohranjanjem biodiverzitete ter promocija kulturnih vsebin in promocija lokalnih ponudnikov.«

V ospredju promocijskih aktivnosti bo kulinarika in turizem na podeželju. Da bi dodatno okrepili sodelovanje v promocijskih aktivnostih bodo tudi letos k sodelovanju in sofinanciranju povabljene vse občine v Pomurju. Vrednost projekta znaša 69.000 evrov.

V lanskem letu se je z aktivnostmi, usmerjenimi predvsem v digitalno promocijo se je za trikrat povečalo število obiskovalcev spletne strani in število sledilcev na socialnih omrežjih Visit Pomurje, prav tako se je povečala prepoznavnost Pomurja kot turistične destinacije tako na domačem kot tujih trgih.

Vir: Radio Murski val

Članek je objavljen tudi na STA:

https://www.sta.si/2895337/z-druzbenimi-omrezji-do-vecje-prepoznavnosti-pomurja