Domov

Z novo rekreativno akcijo za več gibanja Pomurk in Pomurcev

8 aprila 2021 Aktualno Novice


Murska Sobota, 8. april  – Na murskosoboški območni enoti Nacionalnega inštituta za javno zdravje začenjajo po uspešni Zimski gibanici z novo rekreativno akcijo Zgeni.se in opravi svoj izziv. Z njo spodbujajo Pomurke in Pomurce, da si izberejo športni izziv in so telesno dejavni. Akcija poteka do konca maja.

Telesna dejavnost je pomemben element zdravega življenjskega sloga in pomemben dejavnik pri ohranjanju in krepitvi zdravja, zato organizatorji spomladanske akcije ponovno dajejo poudarek na medsebojnem spodbujanju k telesni dejavnosti, v času epidemije pa tudi virtualnemu druženju. »Posameznik si lahko izbere enega ali več izzivov glede na svoje zmožnosti in priporočila zdravnika,« pravi vodja akcije Gordana Toth.

Pri tem na območni enoti Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) predlagajo več izzivov: bodisi posameznik naredi 50.000 korakov na teden bodisi je v času od ponedeljka do nedelje 150 minut zmerno telesno dejaven. Pri slednjem so zajete vse oblike telesne aktivnosti, kot so hoja, tek, kolesarjenje, nogomet, košarka, borilne veščine, joga in podobno.

Organizatorji spodbujajo posameznike, ki se odločijo sodelovati, da svoje dosežke delijo na socialnih omrežjih ter jih označijo z vmesnikoma @zgeni.se in #zgeniseinopravisvojizziv. »K izzivu se lahko pridruži vsak – od najmlajšega do najstarejšega, aktivnost pa lahko poteka v naravi ali doma ob upoštevanju vseh veljavnih ukrepov,« še dodaja Tothova.

Na murskosoboški območni enoti NIJZ so na Facebook strani Zgeni.se pripravili podrobnejši opis spomladanske akcije, za motivacijo pa bodo na omenjeni strani objavljali tudi kratke nasvete in gibalne posnetke.

VIR: Radio Murski val

Članek je objavljen tudi na STA:

https://www.sta.si/2887918/z-novo-rekreativno-akcijo-za-vec-gibanja-pomurk-in-pomurcev?q=giban