V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Zadružniki so se zbrali v Trsteniku

31 januarja 2017 Aktualno Novice


Zadružna zveza Slovenije je začela regijske posvete zadružnikov. Predstavniki Ptujsko – Ormoške, Prekmursko – Prleške in Štajerske regije so se zbrali danes na kmetiji Kaučič v Trsteniku pri Benediktu.

Regijskega posveta zadružnikov se tradicionalno udeležujejo člani upravnih in nadzornih odborov zadrug in zaposleni v zadrugah. Na njem spregovorijo o aktualnem dogajanju v kmetijstvu in zadružništvu, dotaknejo pa se tudi regijskih vprašanj. Na današnjem posvetu je zbrane najprej nagovoril minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan, ki je predstavil aktualna dogajanja na področju kmetijstva, predvidene načrtovane javne razpise v okviru ukrepov Programa razvoja podeželja 2014 – 2020 in prioritete ministrstva v tem letu.

Matjaž Podmiljšak z Zadružne zveze Slovenije je predstavil poslovanje zadrug v letu 2015, predsednik Zveze Peter Vrisk pa aktualno delo Zadružne zveze in načrtovane aktivnosti. Govorili so še o sodelovanju zadrug s Semenarno Ljubljana, predstavili delo Deželne banke Slovenije in Časopisno založniške družbe Kmečki glas ter izpostavili regijska vprašanja zadružnikov.

Regijske posvete bo Zadružna zveza Slovenije pripravila do konca februarja še po preostalih regijah po Sloveniji, v začetku marca pa se potem zadružniki zberejo še na letnem posvetu v Portorožu.