V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Zdigni pokrivač s kuharjem Jako- Marinirane perutničke z žara

29 avgusta 2017 Aktualno Oddaje


Marinirane perutničke z žara

Sestavine za 2 osebi:

400 g perutničk

3 žlice olivnega olja

5 kosov paradižnika češnjevca

 3 stroki česna

2 kosa sušenega paradižnika v olivnem olju

 malo kurkume

 malo sladke paprike

sol, poper

Priprava:   

Perutničke stresemo v posodo. Če imamo zgornji in spodnji del, jih prej razrežemo, tako jih lažje pečemo na žaru. Perutničkam dodamo olivno olje, papriko, cel česen, kurkumo, sušen paradižnik ter sol in poper. Dobro premešamo, po želji lahko dodamo tudi kanček čilija.

Marinirane perutničke stresemo na vroč žar ali v ponev. Na hitro jih popečemo in malo zmanjšamo temperaturo. Perutničke pečemo približno 20 minut. Češnjevce skupaj s sušenim paradižnikom in česnom odstranimo na polovici peke, da se nam ne zažgejo.

Če imamo večje perutničke, jih na polovici peke malo zarežemo pri kosti, tako da se tudi znotraj lepo zapečejo.

Če želimo bolj hrustljave perutničke, uporabimo grobo morsko sol, saj ta hitreje osuši kožo. Zraven pripravimo zelenjavo na žaru, ki jo pripravimo kot zelenjavna nabodala (glej Zelenjavna nabodala s sezonsko zelenjavo), le da je ne damo na nabodalca.

Nasvet:

Perutničke so veliko boljše, če jih pustite kak dan v marinadi. Pri peki je zelo pomembno, da ne dodajate olja. Med peko lahko perutničke, ki jih pripravljate v ponvi, tudi pokrijete. Ob koncu povečajte temperaturo, da so lepo zapečene in hrustljave.

http://kuhar-jaka.si/e-shop/

https://www.facebook.com/kuharjaka/