
Zdigni pokrivač z Mojmirjem Šiftarjem
5 septembra 2017 Aktualno Oddaje
Pečena gosja jetra s čajem in blitvo (iz knjige Mojmirja Šiftarja: 44 odtenkov čaja)
- 500 g gosjih jeter
- 2 g suhega koromačevega cveta
- 20 ml extra deviškega oljčnega olja gold Lisjak
- solni cvet
- 1 pomaranča
Krema blitve s čajem
- 200 g blitve
- 5 g čaja Pu erh
- 20 masla
- 30 ml smetane
- sol
- poper
Pečena gosja jetra
Gosja jetra očistite, odstranite večje žile in narežite na 2 cm debele rezine. V ponvi segrejte olje in 1 minuto opekajte jetra na vsaki strani. Začinite s cvetom koromača in solnim cvetom. Preko jeter naribajte lupino pomaranče.
Krema blitve s čajem
Čaj skuhajte v 150 ml vode in precedite. Dodajte ostale sestavine ter začinite s soljo in poprom. Zmeljite s paličnim mešalnikom in po potrebi pretlačite skozi sito.