Domov

Znak kakovosti v graditeljstvu za Roto

12 marca 2019 Aktualno Novice


Na sejmu Dom v Ljubljani, na katerem se je predstavljalo 528 podjetij iz 26 držav, so podelili nacionalni okoljski certifikat Znak kakovosti v graditeljstvu. Prejela sta ga dve slovenski podjetji: Lumar in Roto. Pomursko podjetje ROTO je bilo nagrajeno za razvoj pametne čistilne naprave ECO BOX SBRQ z mobilno aplikacijo, s katero lahko uporabnik preko oddaljenega nadzora spremlja delovanje ROTO čistilne naprave iz svojega mobilnega telefona ali tablice.

Nagradi Znak kakovosti v graditeljstvu sta Nuši Pavlinjek Slavinec podelila direktor Gospodarskega razstavišča Ljubljana Iztok Bricl in dr. Marjana Šijanec Zavrl iz Gradbenega inštituta ZRMK.

Kot so pojasnili v podjetju Roto, RoWeb mobilna aplikacija, ki je bila razvita v sodelovanju s podjetjem Mikro Medica, ki je prav tako član skupine ROTO, omogoča oddaljeno upravljanje in nadzor delovanja čistilnih naprav preko mobilnih telefonov in tablic. Gre za praktično in koristno aplikacijo, ki uporabniku na enostaven način omogoča stalni vpogled v delovanje čistilne naprave ter s tem oddaljeno spreminjanje parametrov čiščenja odpadne vode kjer koli in kadar koli. Prednosti aplikacije se kažejo tudi v optimizaciji stroškov obratovanja in vzdrževanja. Aplikacija temelji na naprednih svetovnih komunikacijskih standardih. Zaradi tega je uvrščena v sam vrh kakovosti in varnosti delovanja in predstavlja pomembno informacijsko prelomnico za uporabnika čistilne naprave.