Domov

Znani najboljši vinarji

27 julija 2017 Aktualno Novice


Na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni so danes predstavili rezultate 43. strokovnega ocenjevanja vina in sedmega ocenjevanja vina, pridelanega iz biološkega grozdja. Ocenjevanje je v Gornji Radgoni potekalo od 17. do 19. julija, štiri strokovne komisije pa so ocenile 531 vzorcev 170 vinarjev iz šestih držav. 

Komisije so med vina podelile 10 naslovov šampion, med njimi sta tudi šampion za suho aromatično vino za Sauvignon 2016 pridelovalca Steyer vina s Plitvice in šampion za peneče vino za Zlato radgonsko penino 2007, Radgonskih goric iz Gornje Radgone. Izbrale so tudi sedem prvakov vinsko turističnih cest: prvak Jeruzalemske vinske turistične ceste je Ljutomerčan renski rizling, letnik 2016 Puklavec Family Wines, prvak Radgonsko – Kapelske vinske turistične ceste pa Zlata radgonska penine 2007 Radgonskih goric. Sicer so ocenjevalne komisije na ocenjevanje prispelim vinom podelile velike zlate, zlate in srebrne medalje. Med prejemniki je tudi nekaj pomurskih vinarjev. Tako je Hiša penin Frangež iz Gornje Radgone prejela 4 zlate in 3 srebrne medalje, Kmetija Fleisinger iz Spodnjih Ivanjec 1 srebrno, Vladimir Kupljen iz Okoslavec 1 zlato, Marko Mlinarič iz Lendavskih Goric 3 srebrne medalje, Posestvo Passero iz Tešanovec 1 srebrno, Puklavec Family Wines 1 veliko zlato medaljo, 15 zlatih in 12 srebrnih medalj, Radgonske gorice enega šampiona, 7 zlatih in 2 srebrni medalji, Ivan Satler iz Spodnjih Ivanjec 2 srebrni, Janez Smolkovič iz Razkrižja 1 srebrno, Steyer Vina s Plitvice 1 šampiona, 5 zlatih medalj in 3 srebrne, Vina Krampač z Gornje Bistrice 5 srebrnih, Vina Laslo iz Dobrovnika 1 zlato in 1 srebrno, Vinar Kupljen iz Okoslavec 1 veliko zlato, 3 zlate in 5 srebrnih, Vinogradništvo Krampač s Koprive 3 srebrne in Vinoreja Kaučič s Gresovščaka 1 srebrno medaljo.

Priznanja najboljšim s tokratnih ocenjevanj vin bodo podelili na sejmu Agra, da dan vinogradnikov in vinarjev, v torek, 29. avgusta, ko bodo razglasili tudi vinarja leta.