V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Župani v Expanu

18 januarja 2019 Aktualno Novice


Župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek se je v Expanu srečal s pomurskimi županjami in župani. Namen srečanja je bil utrditi partnerstvo za učinkovito soočanje z razvojnimi izzivi regije.

Srečanje je potekalo v Expanu, nastajajočem regijskem promocijskem centru, kjer se je Jevšek pomurskim občinam zahvalil za dosedanjo podporo projektu. Poudaril je, da je Expano skupni dosežek in skupna priložnost regije, saj je kot Pomurje v malem, namenjen navduševanju gostov za nadaljnje odkrivanje lepot in dobrot Pomurja.

Župani so se pogovarjali tudi o drugih razvojnih izzivih regije. Strinjali so se, da je za učinkovito usmerjanje razvojnih sredstev v pametno preobrazbo Pomurja pomembno dobro sodelovanje med občinami in v okviru regionalnih razvojnih mehanizmov.

Županji in župani so si skupaj ogledali Expano, ki bo svoja vrata odprl spomladi, in nastajajočo interaktivno predstavitev Pomurja. Najpomembnejša naloga Expana je dobra povezava s turističnimi informacijskimi centri, s ponudniki turističnih storitev in produktov v vseh občinah Pomurja. Z Expanom pomurske občine vzpostavljajo skupno regijsko turistično središče, s katerim odpirajo nove priložnosti ljudem in gospodarstvu v regiji.