Novice

Nedeljske športne novice, 2.7.23

today02.07.2023

Ozadje
AD

Predzadnji dan 3. evropskih iger v Krakovu, kjer sodeluje 7300 športnikov iz 48 držav, med njimi tudi 137 slovenskih športnikov v 19. panogah, sta v mešanih dvojicah v trapu nastopila tudi brat in sestra Jasmina in Boštjan Maček, člana Strelskega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote in zasedla sta 19. mesto. Skupno sta zadela 136 tarč, Jasmina jih je zadela 66, Boštjan pa 70.

Jasmina In Boštjan Maček

Prvi dan prvenstva Slovenije v atletiki v Novi Gorici za mlajše mladince in mlajše člane so bili uspešni tudi pomurski atleti. Med mlajšimi člani je v teku na 400 metrov osvojil naslov državnega podprvaka Maj Janža, nekdanji član soboškega Pomurja, zdaj član MASS-a v Ljubljani v času 48,66. Med mlajšimi mladinkami je v teku na 400 metrov postala državna prvakinja Klara Janža v času 58,65. V teku na 100 metrov med mladinci je bil Jaka Svenšek v času 11,33 četrti, četrta je bila tudi štafeta Pomurja v teku 4 x 100 metrov v postavi: Nika Golob, Mia Meznarič, Dunja Ana Colombo in Klar Janža v času 49,63.

Klara Janža, zmagovalka na 400m

V dveh tekmah 2. avstrijske in-line lige v hokeju na rolerjih je klub Horobek Fčele Beltinci pred domačimi gledalci osvojil dve zmagi. V prvi tekmi so Beltinčani premagali Torpedo iz Dunaja s 7:4, za Beltinčane so dosegli zadetke: David Matko in Aljoša Kirić po dva ter Matic Raušl 3 zadetke. V drugi tekmi so bili Beltinčani še enkrat boljši od Torpeda, tokrat z 9:3. Zadetke za Beltinčane so dosegli zadetke: Aljoša Kirić, Matic Raušl, Niko Matko in Dejan Krajnik po dva ter Uroš Rojnik.

V tretji pripravljalni nogometni tekmi za novo tekmovalno sezono je v Tilmitschu v Avstriji soboška Mura merila moči z avstrijskim pokalnim prvakom in državnim podprvakom Sturmom iz Gradca, ki je zmagal s 3:0, ob polčasu je bil izid 1:0. Za Sturm so dosegli zadetke: David Schnegg v prvem ter Alexander Prass in Tomi Horvat v drugem polčasu.

Tomi Horvat, FOTO Guliverimages

V Ižakovcih so nogometaši Klime Tratnjek Beltinci v drugi pripravljalni nogometni tekmi gostili drugoligaško ekipo Rudarja in Velenja, gostje pa so zmagali z rezultatom 2:1. Edini zadetek za Beltinčane je dosegel Robert Čakš v 59. minuti.

V Lendavi pri Nafti 1903 pa je gostovalo Sarajevo, četrta ekipa premier lige Bosne in Hercegovine. Gostje, ki so na pripravah v Sloveniji so zmagali z 1:0. Za Sarajevo je dosegel zmagoviti zadetek Hamza Čolakovič v 51. minuti srečanja. Za Nafto 1903 je igral tudi prekmurski nogometaš Chris Cener, ki je imel na tekmi precej navijačev.

V prvi slovenski ženski teniški ligi Telemach je ekipa članic Teniškega kluba Murska Sobota v finalu v gosteh premagala Domžale s 3:1 in v prvič osvojila naslov moštvenih državnih prvakinj Za Mursko Soboto so zmagale: Noka Jurić, Anamarie Žnuderl ter dvojica Anamari Žnuderl – Staša Šraj.

Čeprav je zdaj v ospredju svetovne javnosti kolesarska dirka po Franciji pa z zanimanjem spremljamo tudi kaj dosegajo člani Kolesarskega kluba Tropovci. V 2. etapi mednarodne kolesarske dirke »Kids tour of Slovenija« na progi: Dolenje Karteljevo – Poljane – Dolenje Karteljevo so bili mladi tropovski kolesarji odlični. Maša Žalig je zmagala v kategoriji deklic B na razdalji 6,4 km dolgi progi. Alen Žitnik je zmagal v kategoriji dečkov A na 12 km dolgi progi, Denis Lebar je bil med dečki B na 12 km dolgi progi sedmi, Bor Berlak pa je na 12 km dolgi progi med 109 tekmovalci zasedel 26. mesto.

Maša Žalig, zmagovalka etape
AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%