Šport

Nedeljske športne novice, 27.8.23

today27.08.2023

Ozadje
AD

Na svetovnem strelskem prvenstvu v azerbajdžanskem Bakuju je Robert Markoja, član Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča, s standardno veliko kalibrsko puško v trojnem položaju na razdalji 300 metrov včeraj zasedel nehvaležno četrto mesto s 584. krogi in zaostal dva kroga za bronasto medaljo. Markoja je zadel kleče 198, leže 197 in stoje 189 krogov. Na tekmi je v tej disciplini zmagal Madžar Peni s 587. krogi, drugi je bil Norvežan Lundu prav tako s 587. krogi in tretji Američan Sherry s 586.krogi. Na današnji tekmi z veliko kalibrsko puško leže na 300 metrov je z novim svetovnim rekordom naslov svetovnega prvaka osvojil Slovenec Rajmond Debevec, Markoja pa je bil s 595 krogi enajsti.

V Murski Soboti je bil soboto v organizaciji Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota 12 urni maraton v vrtnem kegljanju za slepe in slabovidne. Med osmimi ekipami iz štirih društev je peto leto zapored zmagala I. ekipa Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Ptuj v postavi: Timotej Skledar, Franc Vaupotič in Andrej Strelec, ki je podrla 954 kegljev. Drugi je bil Maribor, ki je podrl 879 kegljev, na tretje mesto se je uvrstila I. ekipa Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota v postavi: Silva Mlinarič, Marija Jurančič in Milica Ivanoša z 870. podrtimi keglji. Na četrto mesto se je uvrstila II. ekipa soboškega društva s 780. keglji, šesta je bila III. ekipa Murske Sobote, ki je podrla 711 kegljev.

Na mednarodnem atletskem mitingu Jernejevo v Šentjanžu so bili uspešni tudi člani Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. Najbolje se je uvrstila v teku na 300 metrov med članicami Klara Janža, ki je bila druga v času 41.47. V zelo neugodnih vremenskih razmerah, temperaturi krepko preko 30 stopinj, so v kategoriji st. mladink tekle tudi pionirke: Nika Golob, Pia Špur, Nika Cimerman in Laura Azola, ki so se uvrstile od 6. do 8. mesta. Med pionirkami U – 16 v teku na 600 metrov sta Pia Wolf in Vita Nonkovič osvojili četrto in 10. mesto.

V 6. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je v Radencih Mura premagala novomeško Krko s 4:2. Za Muro so pred 120. gledalci dosegli zadetke: Luka Močiler, Luka Turudija, Luka Baš in Jaka Domjan.

Začelo se tudi tekmovanje v prvi slovenski ligi kadetinj kategorije U – 17. V Križevcih v Prekmurju je Gažon iz Kopra premagal ekipo Goričko Stanjevci s 4:0. Mlade igralke Mure None so v gosteh premagale Žalec s 13:0 Za Muro Nono so dosegle zadetke: Lana Šernek 4, Nuša Škrobar 3, Nella Gjergjek 2 ter po enega: Hana Serec, Kaja Kralj, Ana Stojić in Lana Kavaš.

V prvem kolu soboške medobčinske nogometne lige sta bila v soboto dosežena naslednja rezultata: Apače – Hodoš 1:1 in Cankova – Kema Puconci 1:1.

V Radencih se je včeraj začelo še tekmovanje v prvi slovenski mladinski šahovski ligi v kateri nastopa 17 ekip. Po dosedanjih šestih kolih je Rokada iz Lendave na petem mestu. Lendavčani v postavi: Luka Bokan, Janos Ivanec in Tian Hozjan so premagali Dolenjske Toplice z 2:1, Stayer Mayr iz Kranja s 3:0, Zagorje ob Savi z 2:1 ter igrali neodločeno 1,5:1,5 proti Novi Gorici in Poljčanam. Poraženi so bili doslej le od Tajfuna iz Ljubljane z 2:1. Tekmovanje šahistov bo končano v nedeljo po odigranih zadnjih treh kolih.

Na 7. mladinskem šahovskem turnirju za pokal Pomurskega sejma je med 12 šahisti zmagal Miha Rantaša iz Gornje Radgone s 6 točkami, druga je bila Eva Žlebič s 5,5 in tretji Primož Jazbinšek s petimi točkami.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%