Šport

Nedeljske športne novice, 1.10.23

today01.10.2023

Ozadje
AD

V Puconcih so lahko v petek in v soboto prijatelji moške odbojke spremljali štiri prvoligaške odbojkarske ekipe, ki so sodelovale na 2. memorialu Gorazda Giderja v odbojki. V finalni tekmi za naslov prvaka turnirja je soboška Panvia Pomgrad premagala Calcit Volley iz Kamnika s 3:2, čeprav so Kamničani na tekmi že vodili z 2:0. Na tekmi so za Panvito Pomgrad zadeli največ točk: Nenad Šormaz 22, Stefan Mirković 19, Leonardo Doda 14 in Vid Suhadolnik 7 točk. Za ekipo Calcita sta igrala tudi dva pomurska odbojkarja: Uroš Pavlovič, ki je zadel 5 in Dino Vinkovič, ki je zadel 3 točke. V tekmi za tretje mesto je Merkur iz Maribora premagal ravenski Fužinar s 3:0. Ob koncu turnirja je bil izbran za najboljšega igralca turnirja član zmagovite ekipe Panvite Pomgrada, novinec Stefan Mirković, ki je dobil iz rok Klaudije Gider posebno praktično nagrado.

Najboljši igralec turnirja Stefan Mirkovič in Klaudija Gider

V Radencih pa so v soboto sodelovale na pripravljalnem odbojkarskem turnirju za novo tekmovalno sezono tri drugoligaške ekipe. Zmagali so Radenčani, ki so premagali Hoče z 2:1 in Mislinjo s 3:0. V tekmi za drugo mesto je Hoče premagalo Mislinjo s 3:0. Pri zmagoviti radenski ekipi so največ točk na turnirju prispevali: Jure Neudauer 40, Teo Založnik 21, Klemen Puconja 15 ter Nik Marič in Anej Horvat po 5 točk.

V Dupleku je bil 22. mednarodni memorial v judu, mladi v kategoriji U – 18 so tekmovali tudi za slovenski pokal. Sodelovalo je 309 judoistov iz petih držav. Najbolje so se odrezali tekmovalci Judo kluba Murska Sobota, saj osvojili tri odličja. V kategoriji do 73 kg je bil Aljaž Pertoci tretji, Klemen Vinkovič se je v kategoriji do 81 kg uvrstil na 2. mesto, Matic Klemenčič pa se je v kategoriji do 90 kg uvrstil na 3. mesto. Med kadeti Judo klima Tratnjek Beltinci je bil Matic Vehab v kategoriji do 60 kg tretji, enako tudi Sergej Pőrš iz Judo kluba Radenci v kategoriji do 55 kg. Med kadetinjami je zasedla v kategoriji do 44 kg prvo mesto Anemarie Feuš, tretja pa je bila tudi Ana Pavičič, obe iz ljutomerskega Partizana v kategoriji do 52 kg.

Soboški judoisti uspešni v Dupleku

V soboški Fazaneriji je v 11. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach Celje pred 2350 gledalci premagalo Muro z 2:0, ki tako še naprej ostaja brez zmage pred domačimi gledalci. Za Celje, ki je še naprej na vrhu lestvice, sta dosegla zadetka: Mark Zabukovnik v 54. minuti in Igor Prucev v 67. minuti tekme.

V 11. kolu 2. slovenske nogometne lige je v Lendavi Nafta 1903 pred 300 gledalci premagala Vitanest Bilje s 3:1. Za Nafto je dosegel zadetka v 2. in 42. minuti Toni Lun Bončina ter Matic Paljk v 85. minuti. Častni zadetek za goste je dosegel Ricard Betriu v 90. minuti. Beltinci so že v petek premagali Krko z 2:0 in vodijo na lestvici 2. lige, Nafta je peta.

Toni Lun Bončina

Prijetno je presenetila v 7. kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod ekipa Avto Rajh Ljutomer, ki je v gosteh pred 100 gledalci premagala Zavrči z 2:1. Za Ljutomerčane sta dosegla zadetka: Mario Skuhala v 32. in Tilen Ketiš iz 11 metrovke v 90. minuti srečanja.

V prvem kolu nove sezone v prvi slovenski futsal ligi v dvoranskem nogometu je Meteorplast Šic bar v Škofijah v novi športni dvorani pred 550 gledalci igral 5:5 proti gostiteljski ekipi Bronxa, pa čeprav so gostitelji vodili s 4:1 in 5:2. Za Ljutomerčane je dosegel dva zadetka Tim Lipovšek, po enega pa Tilen Rajter, Adrijan Trstenjak ter Žiga Kneževič Mrak.

V pomurskih nogometnih ligah so v soboto igrali takole: M – Trade Radgona – Čarda 0:6, Črenšovci – Dobrovnik 3:2, Bakovci – Kema Puconci 5:2 in Roma Vanča vas – Cven 0:0.

Začela se je nova sezona v prvi slovenski košarkarski ligi za članice. Ekipa Cinkarne Celje je v gosteh premagala Konjice z 85:50. Blaža Čeh iz Rakičana je za Celjanke v 25 minutah k zmagi prispevala 8 točk.

Na dvodnevnem atletskem prvenstvu Slovenije starostne kategorije U – 14 na Ptuju je Pomurski atletski klub Goričko iz Murske Sobote prvi dan prvenstva osvojil dve srebrni odličji. V skoku v višino je Žan Pozvek zasedel drugo mesto. V teku na 200 metrov se je Aljaž Vebarič prav tako uvrstil na drugo mesto in osvojil srebrno odličje.

V prvi B slovenski kegljaški ligi za članice je Radenska v Radljah premagala Remoplast s 6:2. Pri Radenski se je odlikovala nekdanja svetovna prvakinja Marika Kardinar, ki je podrla 518 kegljev, dobro sta jih sledili še Cvetka Štiber s 514.timi in Nataša Muršič s 510. podrtimi keglji.

V moški konkurenci 2. kola v prvi B slovenski kegljaški ligi je Radenska v Radencih premagala Konjice s 5,5:2,5. Za Radensko so največ kegljev podrli: Jani Steržaj 552, Vinko Hleb 528 in Dušan Pohovnikar 527 kegljev.

KK Radenska

V prvem kolu 2. slovenske rokometne lige za člane je Branik v Mariboru premagal soboško Pomurje z 32:22. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Armin Subašič in Jaka Lovenjak po 5 ter Leo Granfol 4 zadetke.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%