Šport

Šport, 16.10.23

today16.10.2023

Ozadje
AD

 

 

V prvi domači tekmi nove odbojkarske sezone v 1. A državni ligi za člane je soboška Panvita Pomgrad sinoči v Zeleni dvorani v Puconcih v 2. kolu prišla še do druge zmage. Boljša je bila od ravenskega Fužinarja z gladkih 3:0. Pri Sobočanih so bili najuspešnejši Stefan Mirković, Nenad Šormaz in Leonardo Doda s 13-imi točkami, 8 jih je dodal Vid Suhadolnik, šest Žan Bedrač in štiri z asi na servisu še kapetan Urban Drvarič.

Na 15. mednarodnem SKIF karate turnirju za pokal Domžal je sodelovalo 250 karateistov iz 17 ekip in štirih držav. Nastopila sta tudi dva gorička karate kluba: Cankova in Tromejnik iz Kuzme. Moštveno je Tromejnik iz Kuzme zasedel odlično 3. mesto, boljši so bili od Tromejnika samo Romuni in Italijani. V katah posamično sta bila iz Tromejnika zmagovalca Boštjan Grah ter Ota Bokan, v borbah pa je iz Tromejnika zmagal Maj Ščančar. Iz Karate kluba Cankova je srebrno odličje osvojila Jelka Rošker Trajbar.

V Murski Soboti je Namiznoteniški klub Mura Sobota pripravil prvi odprti turnir članov in članic v namiznem tenisu, na katerem je sodelovalo 48 igralcev. Med člani je zmagal Damjan Zelko iz Keme Murexina, drugi je bil Gregor Zafoštnik iz Mure Sobote, tretja pa sta bila Bojan Ropoša iz Mure Sobote ter Matevž Črepnjak iz Maribora. Med članicami je zmagala Sara Tokič iz Vrtojbe, med pomurskimi igralkami je bila peta Ema Crnkovič iz puconskega kluba.

Nadaljevalo se je prvenstvo v 1. slovenski ženski nogometni ligi. V 9. kolu je Mura Nona na Ptuju premagala Dravo s 7:0, ki jo trenira nekdanji trener Prekmurk, Sandi Bauer. Ob polčasu je bilo 2:0. Za Muro Nono so dosegle zadetke: Noele Vilčnik 2 ter po enega Yana Malakhova, Lucija Kos, Neli Hofman, Špela Kolbl in z avtogolom Pia Ciganović. Murašinje so v sedmi prvenstveni tekmi pri popolnem izkupičku in z 21-imi točkami vodijo na lestvici.

V 12. kolu 2. slovenske nogometne lige sta obe prekmurski ekipi tokrat remizirali, zanimivo, obe z rezultatom 0:0. Včeraj so Lendavčani igrali doma proti Triglavu iz Kranja ter iztržili neodločen izid 0:0. Z enakim rezultatom se je končala tudi tekma v Ljubljani med ambiciozno Ilirijo ter vodilno ekipo 2. lige, Klimo Tratnjek Beltinci. Na zadnji tekmi v Ljubljani so še povečali svojo sicer minimalno prednost na lestvici. Beltinčani so v vodstvu z 27-imi točkami, drugo je Primorje s 25-imi, na tretje pa se je v tem tednu povzpela lendavska Nafta 1903, ki jih ima 24.

V Radencih je minuli konec tedna potekal drugi del elitne državne šahovske lige. Šahisti Pomgrada iz Murske Sobote so v 4. kolu izgubili proti Impolu iz Slovenske Bistrice s 3,5:2,5, v petem pa premagali mariborski Branik s 4,5:1,5. Včeraj je bil na sporedu še šesti krog, kjer je Pomgrad igral proti ekipi Toma Zupana 3:3. Za Pomgrad sta zmagala Štefan Cigan in Tomislav Gruškovnjak, remizirala pa Denis Gjuran in Jaka Meglič. Mariborski Poligram je igral proti Ptuju 3:3, za Mariborčane je pol točke osvojil tudi Turniščan Boris Markoja. Na lestvici vodi Tajfun iz Ljubljani z 12. točkami, mariborski Poligram je drugi s točko zaostanka, Pomgrad pa je med desetimi ekipami na 5. mestu zbral 5 točk.

Jaka Meglič

 

 

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%