Šport

Šport, 18.10.23

today18.10.2023

Ozadje
AD

Slovenski nogometaši so pred 16.332 gledalci v Belfastu v osmem kolu kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2024 premagali Severno Irsko z 1:0, zmagoviti zadetek je iz prostega strela dosegel Adam Gnezda Čerin že v 5. minuti srečanja. Za varovance Matjaža Keka je celo tekmo igral nekdanji igralec Mure Žan Karničnik, do 84. minute pa tudi Prekmurec Erika Janža iz Puževec, ki je moral malo pred koncem tekme zaradi poškodbe zapustiti igrišče. Gostitelji so od 58. minute zaradi izključitve Shea Charlesa igrali samo z 10. igralci.

Erik Janža je zaradi poškodbe igro zapustil nekaj minut pred koncem srečanja. Foto: NZS

Slovenska mlada nogometna reprezentanca U – 21 je v soboški Fazaneriji proti avstrijskim vrstnikom zmagala v četrtem kolu kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2025 z rezultatom 1:0. Edini zadetek za Slovenije dosegel Svit Sešlar v 47. minuti po podaji Tia Cipota, nekdanjega igralca Mure. Slovenija je tekmo končala z 10-imi igralci, saj je v 90. minuti prejel rdeči karton Marko Strajnar.Za reprezentanco Slovenije je celo tekmo igral tudi Marcel Ratnik, član ljubljanske Olimpije.

Na Trgu Martina Luthra v Murski Soboti je potekal 57. spominski tek, na katerem je teklo 245 mladih iz osnovnih in srednjih šol, ki so tekli v štafetnem teku, člani in članice pa so tekli po mestnem parku. Med članicami je na 4000 metrov dolgi progi zmagala Andreja Gorčan iz Dobrovnika, članica Atletskega kluba Ormož, druga je bila Tjaša Žalig iz Murske Sobote in tretja Anita Rižnar iz Ljutomera. Med člani je na 4000 metrov zmagal Tomaž Rep iz Ormoža, drugi je bil Jan Kramer iz Velenja in tretji Aljaž Novak iz Ormoža. V teku mladih so bili v štafetnem teku zmagovalci med osnovnošolci: po enkrat Osnovna šola II in Osnovna šola III Murska Sobota, po dvakrat je zmagala Osnovna šola I Murska Sobota, po enkrat pa so zmagali še tekači Pomurja in Osnovne šole Črenšovci. Med dijakinjami je zmagala Gimnazija Murska Sobota in med dijaki Ekonomska šola Murska Sobota.

V Zalaegerszegu na Madžarskem je bilo mednarodno tekmovanje za mlade judoiste, kjer je nastopilo kar 388 judoistov iz 4 držav. Odlično so se odrezali tudi člani Judo kluba Lendava, ki so osvojili štiri medalje. Prvo mesto je osvojil med 10 letniki Gabor Varga, med 12 letniki je bil drugi Tim Dominič, tretji pa Nejc Mertik. Med 16 letniki je bil tretja v svoji težnostni kategoriji Adela Mulahmetović.

V Dobrovniku je Strelsko društvo Jezero pripravilo 5. turnir pomurske lige v streljanju s pištolo in revolverjem velikega kalibra. V velikem finalu je zmagal Tomaž Ciglar iz Črenšovec, drugi je bil Robi Balažič iz Turnišča in tretji Simon Mikola iz Dobrovnika. Moštveno je zmagalo Strelsko društvo Jezero z II. ekipo v postavi: Mikola, Gjerek in Kreslin pred Turniščani v postavi: Balaško, Horvat in Balažič. Tretja je bila I. ekipa Jezera v postavi: Dušan in Aljaž Novak ter Sečko. Skupno je nastopilo 67 strelcev iz 15 ekip.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%