Šport

Nedeljske športne novice, 29.10.23

today29.10.2023

Ozadje
AD

Osrednji športni dogodek v pomurski pokrajini so bile ob koncu tedna včeraj zadnje letošnje kasaške dirke v Prlekiji. Pred 300 gledalci je bilo na programu 9 dirk, osrednji pa sta bili dve. V državnem prvenstvu dve letnih kasačev je svoj prvi državni naslov osvojila Darja Antolin z Alano in kilometrskim časom 1:55,9. Na drugo mesto se je uvrstil Džin TP na vajetih Mirka Gregorca iz Krima, tretji pa je bil Maverick z voznikom Markom Mesaričem iz Kasaškega kluba Ljutomer. V spominski dirki za memorial Ludvika Slaviča starejšega, ta je bila v treh tekih, je v finalu zmagal Orsi na vajetih Roka Herica, ki je v direktnem dvoboju v super finalu premaga Unco na vajetih Slavka Jureša, oba iz Kasaškega kluba Ljutomer. V 11. dirki nekdanjih dijakov Gimnazije Franca Miklošiča je zmagal Don Saxo na vajetih Reneja Hanžekoviča iz Kasaškega kluba Ljutomer.

V 4. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je v Murski Soboti I. ekipa Mure Sobote premagala Mengeš s 4:0. Za soboško ekipo sta v dvojicah zmagala: Mitja Horvat in Gregor Zafoštnik, po eno posamično zmago pa so k uspehu ekipe dodali še: Mitja Horvat, Gregor Zafoštnik in Bojan Ropoša.

V Puconcih je I. ekipa Keme Murexina premagala Kajuh Slovan s 4:0. Za Pucončane sta v dvojicah zmagala: Tomaž Pelcar in Damjan Zelko, posamično pa po enkrat: Damjan Zelko, Tomaž Pelcar in Luka Norčič.

V 2. kolu v 2. slovenski namiznoteniški ligi za člane je Kema Murexin premagala Vesno s 6:4, v drugem srečanju popoldne pa je bila boljša še od Ilirije s 6:3.

V 2. kolu 3. slovenske namiznoteniške lige za člane je II. ekipa Mure Sobote premagala ekipo Melamina iz Kočevja s 6:1 in izgubila z Vrhniko z 2:6.

V 2. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za članice so v Puconcih gostovale aktualne državne prvakinje, igralke ljubljanskega Kajuha Slovana, ki so premagale dekleta Keme Murexina s 4:1. Edino zmago za puconsko ekipo je dosegla: Ana Kovačec.

Še rezultati 2. kola 2. slovenske lige: Mura Sobota – Vrhnika 1:6 in Mura Sobota – Rakek 5:5.

V 5. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice je Mozirje po petih nizih s 3:2 premagalo Ljutomerčanke, ki so vodile že z 1:0 in 2:1. Za Ljutomer so največ točk zadele: Anja Kolmanič 33, Alisa Oletič 17 in Kaja Makoter 7 točk.

Odbojkarice Krima so bile v Ljubljani boljše od Murexina Puconec s 3:1. Za Pucončanke, ki so v dvoboju vodile z 1:0, so največ točk zadele: Tinkara Kavnik 19, Žana Bogdanoski in Brina Bračko 12 točk in Tasia Šadl 8 točk.

V 3. kolu 2. slovenske odbojkarske lige za članice je Lendava premagala Turbino iz Selnice s 3:2, v 3.kolu 2. slovenske odbojkarske lige za člane pa so Hoče premagale Radence s 3:1.

Selimo se k nogometu: V 15. kolu 2. slovenske nogometne lige je na Koroškem znova prijetno izkazala Klima Tratnjek Beltinci, ki je z 1:0 premagala ravenski Fužinar. Zmagoviti zadetek za Beltinčane je dosegel v 19. minuti Ivan Težaćki, Beltinčani pa so svoje vodstvo na lestvici še povečali. Nafta igra danes proti Dravinji.

V 11. kolu 3. slovenske nogometne lige – vzhod je Hajdina premagala Avto Rajh Ljutomer s 6:3. Za Ljutomerčane je dosegel dva zadetka: Primož Munda in enega Tilen Nemec.

V prvi slovenski mladinski nogometni ligi je v 14. kolu Celje premagalo Nafto 1903 kar s 6:0, čeprav je bil ob polčasu izid še 1:0.

V pomurskih nogometnih ligah so bili v soboto doseženi naslednji rezultati: Veržej – Čarda Martjanci 0:9, Radenska Slatina – Rakičan 4:2, Mlinopek Križevci – Cven 1:2 in Apače – Cankova 1:3.

V 5. kolu prve slovenske kegljaške lige – vzhod za člane je Ceršak premagal Radensko s 6:2. Pri Radenski so največ kegljev podrli: Jani Steržaj 578, Milan Kovačič 556 in Mladen Emeršič 531 kegljev.

V Monoštru je bil tradicionalni mednarodni šahovski turnir treh dežel. Med 52. šahisti iz Madžarske, Slovenije in Avstrije je zmagal Laslo Pergel iz Sombotela, ki je zbral 5 točk in pol. Na 7. mesto se je uvrstil Boris Kovač iz Murske Sobote s 4,5 točkami, deseti je bil v močni mednarodni konkurenci Anton Havaši iz Fokovec.

Boris Kovač

Na 11. univerzitetnem šahovskem turnirju mariborske knjižnice pa je sodelovalo 59 šahistov. Zmagal je Jernej Buzeti iz Rakičana, ki je član mariborskega šahovskega kluba Poligram.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%