Šport

Šport, 30.10.23

today30.10.2023

Ozadje
AD

V 14. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach je Mura v Domžalah pred 400 gledalci igrala proti Kalcer Radomljam 1:1, po vodstvu do 92. minute z 1:0. Vodilni zadetek za Muro je dosegel Dardan Šabanadžaj v 25.minuti, izenačil pa je Sandi Nuhanović v sodnikovem podaljšku. Mura je ob osvojeni točki še naprej na 6. mestu, zbrala je 15 točk, pet manj od petega Maribora in dve več od Radomelj, ki so na sedmem mestu.

V 15. kolu 2. slovenske nogometne lige je Nafta 1903 v Slovenskih Konjicah pred 350 gledalci premagala Dravinjo z 1:0. Zmagoviti zadetek je dosegel za Nafto Josip Vujica v 42. minuti srečanja. Beltinci so že v soboto premagali Fužinar z 1:0. Na lestvici vodijo Beltinčani s 33.točkami, druga pa je Nafta s 30. točkami.

Po napornem in zmagoslavnem evropskem tednu proti Ciprčanom je Panvita Pomgrad v nedeljo v Puconcih odigrala še peto kolo državnega prvenstva. Tokrat uspeha ni bilo, saj je bil nasprotnik kamniški Calcit, ki je bil za svojo peto zaporedno zmago boljši s 3:0. Najboljši pri domačih je bil Nenad Šormaz s 15-imi točkami, Stefan Mirković jih je dodal 8 in Žan Bedrač 6. Pri gostih je bil najučinkovitejši slovenski reprezentant Nik Mujanović z 18-imi točkami.

V Ljubljani je se je začela nova strelska sezona v državnih strelskih ligah. Na prvi tekmi za mlade strelce so Pomurci osvojili tri odličja. Športno društvo Črenšovci je bilo moštveno z zračno puško med starejšimi dečki in deklicami drugo v postavi: Samuel Gruškovnjak, Miha Halas in Žan Sarjaš. Posamično je bil Samuel Gruškovnjak iz Črenšovec med starejšimi dečki drugi, med mladinci U – 21 pa se je v tekmi z zračno puško na 3. mesto uvrstil Žan Ferenčak iz Gančan.

ŠD Črenšovci V Ljubljani

V prekmursko prleškem derbiju v prvem kolu 2. slovenske lige vzhod v elektronskem pikadu je Pikado klub Slavček Gornji Slaveči premagal Bad boys iz Logarovec s 13:4. Za ekipo Slavčka so zmage osvojili: Tomaž Ulen 4, Drago Horvat in Robert Štertak po 3 ter Slavko Krpič 2; za Logarovce je Rok Heric zmagal 2 krat, po enkrat pa Bojan Vidmar in Boštjan Herič. V drugem srečanju je Friend’s team od Svetega Jurija premagal Segovce z 10:7.

V 5. kolu 3. slovenske kegljaške lige vzhod za člane je Lendava v Radencih premagala Lokomotivo iz Maribora s 7:1. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 559 ter Dušan Radakovič in Boris Tisovic po 540.

KK Lendava

Športno društvo Studenec, Občina Cankova in Občina avstrijske Radgone so uspešno pripravili 23. mednarodni pohod prijateljstva. Začetek pohoda je bil pred rojstno hišo dr. Avgusta Pavla na Cankovi, nato je pohodnike pot vodila do Potrne v Avstriji, kjer nje tudi Pavlova hiša, zaključek pohoda pa je bil pri Vili Vogler na Cankovi. Pohoda se je udeležilo 65 pohodnikov, med njimi jih je bilo zaradi izrednega gostoljubja organizatorjev tudi precej iz ostalih slovenskih krajev.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%