Šport

Nedeljske športne novice, 31.12.23

today31.12.2023

Ozadje
AD

Strelsko društvo » Mesto« Ljutomer je uspešno pripravilo dvodnevno strelsko tekmo s standardno zračno puško, na kateri je sodelovalo 57 strelcev iz Hrvaške, Avstrije in Slovenije iz 15 strelskih ekip. Tekmovanje je bilo zelo kvalitetno, saj sta bila na tekmovanju dosežena dva neuradna državna rekorda. Posamično je dosegla rekordni rezultat s 632,1 krogi Urška Kuharič, druga je bila Nuša Žnidarič s 630,2 krogoma, obe iz ormoškega Kovinarja, tretja pa je bila Urška Hrašovec iz strelske ekipe I. Pohorskega bataljona Ruše s 629,4 krogi. Med pomurskimi strelci posamično je bil Radgončan Aleksander Karlon peti, Jure Sočič iz Murske Sobote pa se je uvrstil na 7. mesto.

Moštveno so v Ljutomeru zmagale strelke iz Ormoža: Urška Kuharič, Nuša Žnidarič in Eva Petek s 1883,5 krogi, kar je nov neuradni državni rekord, drugi so bili strelci I. ekipe Pohorskega bataljona iz Ruš s 1868,4.krogi, tretja pa je bila II. ekipa strelk iz Ruš s 1849,3 krogi. Med pomurskimi strelskimi ekipami je bila I. ekipa Radgone peta, Turniščani so bili s prvo ekipo šesti, Ljutomerčani so bili s prvo ekipo sedmi, Tišinčani so bili deveti, deseta pa je bila II. turniška strelska ekipa.

Čeprav je informacija že nekaj dni visela v zraku, so včeraj iz Nogometne šole Mura tudi uradno sporočili, da se Denis Rajbar, eden od tvorcev Murinih uspehov v zadnjih letih, poslavljala z vloge športnega direktorja kluba. Prvi mož Mure še naprej ostaja Robert Kuzmič, na vidiku pa je še nekaj kadrovskih sprememb, med njimi predvsem v kadrovskem sestavu igralske ekipe in morebiti tudi trenerskem, ni pa še znano, kdo bo nasledil Rajbarja v vlogi športnega direktorja. Slednjemu so se v klubu zahvalili za njegov prispevek od leta 2015 dalje, največ tudi na infrastrukturnih objektih, ki so danes ponos soboške Fazanerije. Mura bo začela s pripravami kot običajno z večerjo v sredo 3. januarja, 17. januarja pa je načrtovan odhod na priprave v Turčijo. Zdaj je že znano, da se bo za Muro uradna sezona nadaljevala 10. februarja a ne s tekmo na Fazaneriji proti Mariboru temveč s prestavljenim zadnjim jesenskim krogom, kjer bodo črni beli nogometaši gostovali v Celju.

Iz lendavske Nafte 1903, jesenske prvakinje v 2. slovenski nogometni ligi, prihaja slaba kadrovska novica. Drugi strelec 2. slovenske nogometne lige Toni Lun Bončina z 10. zadetki, je bil namreč povabljen na priprave madžarske prvoligaške ekipe ZTE v Zalaegerszeg, te pa se bodo začele že v četrtek 4. januarja. Nafta, ki ima za čas priprav dogovorjenih že sedem prijateljskih srečanj, bo začela s pripravami v petek 5. januarja, prva pripravljalna tekma pa sledi 12. januarja prav proti ekipi ZTE Zalegerszeg.

Nogometaši Klime Tratnjek Beltinci, jesenski podprvaki v 2. slovenski nogometni ligi, bodo začeli s pripravami za spomladanski del prvenstva v 2. ligi šele v četrtek 11. januarja. Beltinčani imajo dogovorjenih že tudi pet prijateljskih srečanj, prva bo v gosteh pri prvoligaški ekipi Radomelj v sredo 24. januarja.

AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%