Šport

Nedeljske športne novice, 7.1.24

today07.01.2024

Ozadje
AD

V slovaškem mestu Puchov poteka srednjeevropsko prvenstvo v odbojki do 20 let, kjer za slovensko reprezentanco nastopata tudi Nik Legen in Urban Rajnar, odbojkarja soboškega prvoligaša Panvite Pomgrada. Slovenija se je včeraj po zmagi s 3:1 proti Izraelu uvrstila v finale, kjer bo danes za naslov prvaka igrala z Avstrijo. Naše severne sosede je Slovenija premagala že v predtekmovanju v tekmi za prvo mesto kvalifikacijske skupine s 3:1, to pa je bila tudi najboljša tekma soboških odbojkarjev na prvenstvu. Nik Legen je dosegel 5, Urban Rajnar pa 4 točke.

Urban Rajnar in Nik Legen

Radenski odbojkarji, ki nastopajo v 2. slovenski ligi, so v 4. kolu pokala Slovenije gostovali pri ekipi Dr-Mr v Mežici in tamkaj zmagali s 3:0 ter se uvrstili v osmino finala slovenskega pokala. Za Radenčane so največ točk k zmagi prispevali: Jure Neudauer in Nik Marič po 15, Teo Založnik 9 in Andrej Horvat 4 točke. V osmini finala bodo Radenčani 7. februarja v Radencih gostili odbojkarje Calcita iz Kamnika. V osmino finala slovenskega pokala so že uvrščeni tudi odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murske Sobote, ki bodo 7. februarja gostovali pri ekipi Črnuč.

V Gostišču Kuzmič v Svetem Juriju na Goričkem v Občini Rogašovci je bil v organizaciji Pikado kluba Friend’s team 16 mednarodni novoletni turnir v elektronskem pikadu, na katerem je na 9 igralnih avtomatih sodelovalo 77 tekmovalcev. Posamično med članicami je zmagala Branka Krček iz Makol, druga je bila Petra Klemenčič iz Veržeja, na tretje mesto se je uvrstila Tončka Flegar iz Ropoče in na četrto Nataša Mavrič iz Logarovec.

Najboljše v ženski konkurenci

Med člani posamično je zmagal Denis Duh iz Negove, drugi je bil Branko Turner iz Šmartnega, tretji Gregor Gorjup iz Zgornje Kungote, četrti Luka Marinič iz Ljutomera in peti Blaž Cener iz Serdice.

V dvojicah sta zmagala Denis Duh iz Negove in Daniel Cegner iz Lomanoš pred dvojico: Rok Durič – Gerlinci in Zoran Galderon – Serdica, tretja je bila dvojica: Luka Marinič – Ljutomer in Mitja Galderon – Serdica.

Najboljši v dvojicah

V 12. kolu prve slovenske košarkarske lige za članice je Cinkarna Celje pred domačimi gledalci premagala Domžale z rezultatom 103:56. Najboljša igralka pri Celjankah je bila kapetanka Blaža Čeh iz Rakičana, ki je med tekmo v 26. minutah dosegla 22 točk.

V 14. kolu prve slovenske košarkarske lige za člane je Helios v Domžalah premagal Terme Olimie Podčetrtek z rezultatom 93:85. Za Domžale je igral tudi Jan Copot iz Rakičana in v 31. minutah k zmagi domžalske ekipe prispeval 14 točk.

Jan Copot, številka 11

V prvem kolu slovenske lige vzhod v showdownu, namiznem tenisu za slepe in slabovidne, so v Mariboru nastopili tudi igralci Medobčinskega društva slepih in slabovidnih iz Murske Sobote. V moški konkurenci se je Tomaž Detelbach uvrstil na 4. mesto, Dušan Cigüt pa je bil peti. Med članicami je bila Silva Mlinarič iz soboškega društva tretja.

Silva Mlinarič
AD

Prispeval: Tonček Gider


Poslušate nas lahko na

  • | 94.6 MHz | Pečarovci
  • | 103.3 MHz | Dolnji Lakoš
  • | 105.7 MHz | Zlatoličje
  • | DAB+ | Pohorje – Plešivec               Boč – Trdinov vrh
radiom
AD
0%